Dimphy van Vilsteren, Jacco van de Ruit, Rob van Midden en centrummanager Kjeld Vosjan.
Dimphy van Vilsteren, Jacco van de Ruit, Rob van Midden en centrummanager Kjeld Vosjan.

Stichting Centrum Hilversum aan de slag

  Bedrijven

HILVERSUM - De Stichting Centrum Hilversum gaat zorgen voor meer bezoekers en een grotere tevredenheid van ondernemers. Vandaag passeerde de oprichtingsakte bij de notaris.

De stichting zal zich, namens alle centrum partners, inzetten voor een beter (economisch) functioneren van het centrumgebied. Doel is om aantal bezoekers, bestedingen en verblijfsduur te verhogen en de tevredenheid onder bezoekers en ondernemers te vergroten. Het is een publiek-private samenwerking waarin gemeente Hilversum, retailers, horeca, cultuur en vastgoed met elkaar samenwerken.

Afstemming tussen alle ondernemers en organisaties is van groot belang, zegt centrummanager Kjeld Vosjan. "We moeten als centrum Hilversum veel nadrukkelijker kijken hoe we van het centrumgebied weer een sterk merk kunnen maken waar mensen graag naartoe gaan om te ontmoeten en te verblijven. Dat kan niet door allemaal maar ons eigen ding te blijven doen."

De stichting is opgericht om dit proces te begeleiden en uit te voeren. Hiervoor wordt gebruikgemaakt van de financiële middelen uit het Stadsfonds, waar alle ondernemers in het centrum aan bijdragen. Daarnaast draagt de gemeente financieel bij.

Het bestuur van de stichting bestaat uit voorzitter Jacco van de Ruit (Vue bioscoop), secretaris Dimphy van Vilsteren (Kroonenberg Groep), penningmeester Rob van Midden (onder andere Rex en Fat Joe's) en algemeen bestuurslid Marcel Schevers (Van Schijndel schoenen). Daarnaast zijn er twee commissarissen benoemd: namens de gemeente is dat wethouder Wimar Jaeger en namens het bedrijfsleven is dat Age Fluitman, onder andere oud-voorzitter van de KvK Amsterdam.


Reageer als eerste
Elke donderdag het Gooi en Eembode per e-mail
Meer berichten