Foto: Bastiaan Miché
Foto: Bastiaan Miché

De onontdekte Aziatische keuken bij Miso Korea

  Bedrijven

HILVERSUM - De Aziatische keuken is behoorlijk ingeburgerd. Japans, Indonesisch, Thais en Chinees eten zijn bekend bij de Nederlanders. Koreaans voedsel hoort niet tot dat rijtje, maar krijgt steeds meer bekendheid. Miso Korea aan de Havenstraat laat Hilversummers dit stukje onontdekt Aziatisch eten zien en proeven.

Langzaam maar zeker komen er meer Koreaanse restaurants en krijgt deze keuken meer bekendheid. Hilversum is een goede locatie om een Koreaans restaurant te beginnen. Hier zijn ze wat meer open minded en bekender met wat er in de rest van de wereld speelt en leeft. Mei geeft hiervoor de internationale bedrijven die hier zijn gevestigd, de grote groep expats die hier wonen en de Hilversummers die zelf veel van de wereld hebben gezien.

Zoetpikant
Van wat de boer niet kent dat eet hij niet is volgens eigenaar Brandon Mei weinig sprake. De gasten zijn meer dan bereid kennis te maken met typisch Koreaanse gerechten zoals Yukhwea (bieftartaar), beef bulgagi, Kimchirijst (gebakken rijst met gefermenteerde pittige kool) en Bibimbap (rijstgerecht).

Gezond
Mei omschrijft het Koreaanse eten als veel groenten en vlees en zoetpikant. Gezond voedsel. Dat past ook helemaal in het beeld van nu. Wat nog wel even een zoektocht is, is de pittigheidsgradatie die de gasten van Nederlandse komaf kunnen hebben.

Grillplaat
Het all you can eatrestaurant is nu een maand open en de eerste ervaringen zijn goed. "Er komen ook veel kinderen. Die vinden het leuk om aan tafel te zitten", aldus Mei. Dit heeft onder andere te maken met de grillplaat waarover iedere tafel beschikt. "Nederlanders kennen de grillplaat en ook daarom hoeven we ze niet te overtuigen om Koreaans eten te proberen", meldt Mei.

Foodsharing
Koreaans eten is ook gezellig. Foodsharing zoals dat heet. Lekker vlees grillen (Koreaans barbecueën) op de eigen plaat hoort daarbij. Net zoals de schaar, die op tafel staat. Hiermee knippen de gasten hun vlees om vervolgens met de tang hun eigen wrap te maken met sla, rijst, lenteui, gegrilde knoflook, tofu en groenten. Maar het assortiment is breder.

Lees verder in de digitale editie


Reageer als eerste
Elke donderdag het Gooi en Eembode per e-mail
Meer berichten