Bastiaan Miché

Trampolinepark geeft Hilversum iets nieuws

  Bedrijven

HILVERSUM – Een trampolinepark in de Clemenskerk is helemaal nog niet zo gek. Daarmee krijgt Hilversum een nieuwe voorziening die er nu nog niet is en komt er iets nieuws voor een doelgroep waar weinig voor is. Daarnaast brengt het trampolinespringen de jeugd aan het bewegen. Wethouder Floris Voorink ziet veel mogelijkheden om Flight Deck 53 te vestigen in het al jaren leegstaande godshuis.

In zijn brief aan de gemeenteraad legt Voorink uit dat de komst van het indoor trampolinepark de gemeente iets nieuws brengt. "Het initiatief dat voorligt, betreft een concept dat nog niet in Hilversum aanwezig is. Daardoor is het uniek en vernieuwend", aldus Voorink. Groot voordeel is ook dat er nauwelijks tot geen bouwkundige aanpassingen aan de gerenoveerde kerk aan de Bosdrift nodig zijn. Dat zorgt ervoor dat de cultuurhistorische waarden en betekenis van het gebouw intact blijven.

Vintagewinkel
Voorink is overwegend positief op het initiatief van de Bussumse onderneemster Saskia de Wit. Wel schetst hij dat ook dit voorstel langs de planologische meetlat van de gemeente wordt gelegd. Dat betekent dat Hilversum kijkt naar het karakter van de buurt, de verkeeraantrekkende werking en bereikbaarheid, milieuaspecten en of het initiatief bijdraagt aan de gemeentelijke doelstellingen en behoefte. Meerdere ideeën zijn hier stukgelopen op de spelregels, zoals een commercieel kinderdagverblijf en een vintagewinkel.

Akoestisch
Eigenaar van het monument, BOEi, en de onderneemster zijn momenteel in gesprek. Eerder gaf BOEi al aan enthousiast te zijn over de plannen. Voorink schrijft dat er een akoestisch onderzoek moet plaatsvinden. Duidelijk is wel dat vanwege de geluidsnormen buitenspeelactiviteiten niet mogelijk zijn.

Amateur
Aan een podium voor amateur- en semiprofessionele muziekverenigingen is geen behoefte in Hilversum. Dat stelt Voorink klip-en-klaar. Met deze stelling wijst hij de wens van de Stichting Vrienden van de Clemenskerk van de hand. Die ziet een plek voor deze clubs juist wel graag verschijnen. Dat is een bestemming die recht doet aan de kwaliteiten van het monument.

Podiumruimte
"Actieve ondersteuning van sociaal-culturele voorzieningen is een politieke keuze die de afgelopen jaren door de colleges van Hilversum niet is gemaakt. Hilversum beschikt over voldoende podiumruimte", is de duidelijke conclusie van de wethouder.

Belangen
Al maanden uit de stichting haar zorgen over dit commerciële plan, dat volgens de vrienden helemaal niet past in de voor 4,2 miljoen opgeknapte Clemenskerk. Ondernemersbelangen krijgen voorrang op die van de buurt, is hun lezing.


reageer als eerste
Elke donderdag het Gooi en Eembode per e-mail
Meer berichten