Paal en perk aan venten

  Bedrijven

HILVERSUM - Loop je door het centrum dan krijg je in de tussentijd geheid een krant, een flyer of een gratis product aangeboden of je krijgt de vraag om mee te doen aan een marktonderzoek. Veel Hilversummers, waaronder verschillende ondernemers, ervaren dat als hinderlijk. Dinsdag heeft het college van burgemeester en wethouders een zogeheten aanwijzingsbesluit genomen, waarin het venten in de binnenstad aan banden wordt gelegd.

Om strengere regels op te stellen is de Algemene Plaatselijke Verordening (APV) aangepast. Vanaf nu is venten verboden op de Leeuwenstraat, de Groest, de Kerkstraat, het Wagenmakersplein, de Zeedijk, de Kerkbrink, de Schoutenstraat en het Keiplein. Dat geldt voor woensdag van 12.00 tot 18.00 uur, donderdag van 12.00 tot 21.00 uur, vrijdag van 12.00 tot 18.00 uur en zaterdag van 10.00 tot 18.00 uur. Ook heeft het gemeentebestuur paal en perk gesteld aan het zonder ontheffing uitdelen van flyers, gratis monsters of producten in het centrum.

Venten
Hilversum meldt dat het aantal klachten over het venten en aanbieden van allerlei producten in de binnenstad is toegenomen. Winkelend publiek en ondernemers storen zich hieraan. "Winkelende mensen worden talloze keren aangesproken bij een bezoek aan het centrum", meldt een woordvoerder van de gemeente. De Stichting Centrum Hilversum heeft dit groeiende probleem onder andere aangekaart bij de gemeente en heeft aangedrongen op nieuw beleid.

Nu zijn er nieuwe en strengere regels doordat het college een besluit heeft genomen. In de bekendmaking staat dat burgemeester Pieter Broertjes als enige tegen heeft gestemd. Navraag leert dat de burgervader het zelf niet als hinderlijk ervaart.


8 reacties
Elke donderdag het Gooi en Eembode per e-mail
Meer berichten