Centrummanager Kjeld Vosjan
Centrummanager Kjeld Vosjan (Foto: Koosje de Beer)

Centrumondernemers tevreden met nieuwe ventregels

  Bedrijven

HILVERSUM - Centrummanager Kjeld Vosjan reageert verheugd op het besluit van het college van burgemeester en wethouders om strengere regels op te stellen voor het venten. "Wij zijn tevreden. We gaan kijken hoe het werkt in de praktijk."

Mede op aandringen van de centrumondernemers heeft het gemeentebestuur de regelgeving voor het venten en het aanbieden van kranten, gratis producten en flyers et cetera onder de loep genomen. Dinsdag is een aanwijzingsbesluit genomen en is de Algemeen Plaatselijke Verordening (APV) veranderd.

"Uit bezoekers- en ondernemersonderzoeken bleek het venten een grote ergernis te zijn", meldt Vosjan. Voor de ondernemers in het centrum was de aanwezigheid van een promotieteam om vooral te gaan shoppen in Almere een andere doorn in het oog. "We hebben gevraagd of we daar als Hilversum zijnde allemaal niet wat meer grip konden krijgen. Wat staan we wel toe en wat niet. Dat is voor ons aanleiding geweest om het te college vragen eens naar het beleid te kijken. Zij heeft nu gehoor gegeven aan ons verzoek."


reageer als eerste
Elke donderdag het Gooi en Eembode per e-mail
Meer berichten