Nieuw Hilvertshof start met feestweek
<SCRIPT SRC="//secure.adnxs.com/ttj?id=5226589&cb=[CACHEBUSTER]&referrer=gooieneembode.nl&pubclick=[INSERT_CLICK_TAG]&postcode=120" TYPE="text/javascript"></SCRIPT>
De metamorfose van het winkelcentrum is afgerond.
De metamorfose van het winkelcentrum is afgerond. (Foto: Bastiaan Miché)

Nieuw Hilvertshof start met feestweek

  Bedrijven

HILVERSUM - Het gemopper is allang verstomd. Het Hilvertshof is immers geen doolhof meer door bouwwerkzaamheden. Na ruim twee jaar van verbouwen is het overdekte winkelcentrum klaar om geopend te worden. Dinsdag 13 juni is het zover. De ondernemers trappen meteen af met een feestweek.

Kroonenberg Groep, sinds 2000 eigenaar van het Hilvertshof, heeft miljoenen gestoken in de metamorfose van het winkelcentrum. Naar verluidt gaat het om een bedrag van 25 miljoen euro.

Topbrandstores
In 2015 is begonnen aan de opknapbeurt met als doel een nieuw centrum neer te zetten dat een interessante mix biedt van authentieke, veelal lokale speciaalzaken in combinatie met internationale topbrandstores zoals Zara, H&M, Mango en Primark. De Ierse modeketen opent dinsdag voor het eerst de deuren van het grote pand aan de Hilvertshof 35. Deze opening valt samen met die van het hele winkelcentrum.

Romy Monteiro
Direct na de opening geven burgemeester Pieter Broertjes en Lesley Bamberger van Kroonenberg Groep het startsein voor de feestweek, die tot en met zaterdag 17 juni duurt. Vanaf dinsdag zijn er iedere dag optredens. Romy Monteiro is bijvoorbeeld aanwezig bij de officiële opening.

Ballenspel
Daarnaast zijn er diverse acties voor de bezoekers. Zo is er een ballenspel dat elke actiedag 10.000 euro aan prijzengeld verdeelt, dat ter beschikking is gesteld door een van de Hilvertshofwinkels.

Verbouwingen
Op 25 maart 1973 opende het Hilvertshof. Broertjes' voorganger burgemeester P.J. Platteel verrichtte de opening van het eerste overdekte winkelcentrum van Nederland. Sinds de opening, nu 44 jaar geleden, is het winkelcentrum drie keer grondig verbouwd. Mid jaren 90 zijn onder meer de open plafonds gekomen. In 2009 zijn de ingangen aan de Groest, Zeedijk en Kerkstraat voorzien van glaswanden en schuifdeuren. En nu heeft het hele winkelcentrum een metamorfose ondergaan.


<SCRIPT SRC="//secure.adnxs.com/ttj?id=5226589&cb=[CACHEBUSTER]&referrer=gooieneembode.nl&pubclick=[INSERT_CLICK_TAG]&postcode=120" TYPE="text/javascript"></SCRIPT>
Meer berichten
 
<SCRIPT SRC="//secure.adnxs.com/ttj?id=13371746&cb=[CACHEBUSTER]&referrer=gooieneembode.nl&pubclick=[INSERT_CLICK_TAG]&postcode=120" TYPE="text/javascript"></SCRIPT>