Achter het grote scherm hangt nog de rails van het oude theater.
Achter het grote scherm hangt nog de rails van het oude theater. (Foto: Bastiaan Miché)

Scenecs Filmfestival op zoek naar nieuw onderkomen

  Bedrijven

HILVERSUM - Op het bureau in het kantoor liggen brochures van diverse lege kantoorpanden. De verhuisdozen staan klaar. Sommige zijn al ingepakt. De attributen die straks meegaan naar de nieuwe locatie zijn gelabeld. Bij Scenecs staat alles al in de steigers om te kunnen verhuizen. Enige probleem is dat er nog geen nieuwe locatie in Hilversum gevonden is.

Tot uiterlijk 1 oktober is de Herenstraat 12, de oude Citybioscoop, het onderkomen van ATP Studios en het Scenecs Filmfestival. Daarna gaat Eliza Vastgoed aan de slag met het pand. Directeur Arya Tariverdi en zijn crew zijn druk bezig met bezichtigingen van bedrijfsgebouwen in Hilversum, want de wens is om in Hilversum te blijven.

Filosofie
In 2015 is Tariverdi met zijn bedrijven vanuit Amersfoort gekomen. Deze stap is zeker voor zijn internationale filmfestival gunstig geweest. “Dat heeft ons veel goeds gebracht op het gebied van steun en mogelijkheden van nieuwe samenwerkingen. Hilversum past goed bij onze filosofie en doelstellingen”, meldt Tariverdi.

Onderhandelingen
Tariverdi heeft pogingen ondernomen om in de oude City te kunnen blijven zitten en er een mediamieke en culturele broedplaats van te maken. Lang was het ook de wens van de gemeente en de politiek om het Herenplein en de nabije omgeving om te toveren in een Hilversums cultuurplein. Inmiddels is hiervoor de Kerkbrink in beeld. Maar de onderhandelingen liepen stuk, waardoor de directeur op zoek moet naar iets anders.

Lees verder in de digitale editie


reageer als eerste
Elke donderdag het Gooi en Eembode per e-mail
Meer berichten