Winkelcentrum Kerkelanden sleept landelijke prijs binnen
Op 12 mei was de opening van het nieuwe winkelcentrum.
Op 12 mei was de opening van het nieuwe winkelcentrum. (Foto: Bastiaan Miché)

Winkelcentrum Kerkelanden sleept landelijke prijs binnen

  Bedrijven

HILVERSUM De herontwikkeling van winkelcentrum Kerkelanden is in de smaak gevallen. Vandaag is tijdens het jaarcongres van de Nederlandse Raad van Winkelcentra bekend geworden dat AM Real Estate Development en Dela Vastgoed de NRW Jaarprijs 2017 in de wacht hebben gesleept

De herontwikkeling heeft dik 2,5 jaar geduurd. Vrijdag 12 mei was de opening van het vernieuwde winkelcentrum. Bijna direct daarna werd bekend dat het Hilversumse winkelcentrum was genomineerd voor deze jaarlijkse prijs. De NRW Jaarprijs wordt gezien als dé nationale erkenning voor de beste retailontwikkeling in Nederland.

Bouwjaar
"Wij zijn trots op het eindresultaat en de erkenning die we met deze prestigieuze prijs van onze vakgenoten krijgen", aldus Vincent Kriek van Dela Vastgoed, dat sinds het oorspronkelijke bouwjaar in 1973 eigenaar is.

Wijkwinkelcentra
"Deze herontwikkeling zet een nieuwe standaard neer voor de herontwikkeling van bestaande wijkwinkelcentra in Nederland. Wij voelen ons zeer vereerd door de waardering die wij van de NRW hebben gekregen", waren de woorden van Jan Ruitenberg (AM Red).

Uitstraling
Het Hilversumse winkelcentrum was toe aan een moderner jasje. Dat is de afgelopen jaren gebeurd. Dela Vastgoed gaf als opdracht aan de ontwikkelaar mee om het winkelcentrum te optimaliseren en waar mogelijk te verduurzamen. Het winkelcentrum werd met circa 2.300 vierkante meter uitgebreid en de uitstraling en invulling van het centrum zijn eigentijds en toekomstbestendig gemaakt.

Ontmoeten
Het nieuwe Kerkenlanden kent ruime opgezette en lichte passages, een centraal gelegen vers cluster met hoogwaardige vers specialisten, sfeervol plein waar ontmoeten en verblijven centraal staat met openbare toiletten en voldoende en gratis parkeergelegenheid rondom het winkelcentrum. 

Meer berichten