<SCRIPT SRC="//secure.adnxs.com/ttj?id=5226589&cb=[CACHEBUSTER]&referrer=gooieneembode.nl&pubclick=[INSERT_CLICK_TAG]&postcode=120" TYPE="text/javascript"></SCRIPT>
Heleen Troost: 'Hoe mooi is het om dit hier op te zetten?'
Heleen Troost: 'Hoe mooi is het om dit hier op te zetten?' (Foto: Bastiaan Miché)

Vernieuwende dienstverlening nu ook in het Gooi

  Bedrijven

HILVERSUM - Ouderen verdienen het om op een prettige manier en met persoonlijke aandacht zelfstandig thuis te kunnen blijven wonen. Dat is de visie van Heleen Troost. Met deze gedachte besloot zij een half jaar geleden een vernieuwende dienstverlening - Home Instead - aan te bieden in ’t Gooi en de Vechtstreek.

Troost leerde de organisatie kennen via haar opa in Heemstede. "Bij mijn opa heb ik van dichtbij meegemaakt hoe belangrijk het is om thuis te blijven wonen. Door de persoonlijke dienstverlening kon dit op een prettige manier", vertelt de 29-jarige Loosdrechtse. "Hij kreeg oprechte aandacht van vaste medewerkers op tijdstippen waarop hij dat wilde."

Pakweg een half jaar terug begon Heleen vanuit Hilversum met Home Instead. "Het is mooi om deze dienstverlening ook in het Gooi aan te kunnen bieden. En wij bieden ondersteuning op de manier zoals de senior graag wil, een maatje op duidelijk afgesproken tijden. En dat ‘maatje’ biedt allerlei praktische hulp of juist individuele begeleiding. Daarbij staat de senior als persoon centraal. Er kan geholpen worden met koken, de was of persoonlijke verzorging, en het is juist de bedoeling om dit samen met de senior te doen."

Wie daarbij denkt dat deze zorg alleen toegankelijk is voor een kleine groep mensen, zoals Troost verwoordt, heeft het mis. “Deze hulp kan ook vanuit de WMO (via de gemeente), de WLZ (door het CIZ) en via de ZVW vergoed worden. Uiteraard is er een indicatie nodig, maar de diverse instanties zien ook dat deze hulp echt helpt om langer thuis te kunnen blijven wonen."

De doelgroep ouderen heeft Troost altijd aangetrokken. Ze maakte kennis met het 'vak' bij de Beukenhof in Loosdrecht waar ze als tiener een bijbaantje had. Toen ze later voor haar studie gezondheidswetenschappen naar Amsterdam verhuisde, ging ze eveneens bij een verzorgingstehuis aan de slag.

Er volgde nog een managementopleiding, maar voor Troost was het al snel duidelijk dat het werken met ouderen haar roeping is. "De verhalen van ouderen - hun geschiedenis - vind ik mooi", legt zij uit. "En je kunt echt iets toevoegen, iets doen tegen eenzaamheid bijvoorbeeld."

Voor mensen die langer thuis willen blijven wonen, is Home Instead een uitkomst, vertelt Troost. Bovendien is het een goede aanvulling op de bestaande dienstverlening. "Mensen krijgen de regie over hun eigen leven weer terug. Een dochter vertelde me laatst dat haar vader dankzij zijn maatje eindelijk weer eens naar Naarden was geweest. Zo mooi om dat te horen."
Zie ook www.homeinstead.nl/t-gooi of bel 035-7130500


reageer als eerste

<SCRIPT SRC="//secure.adnxs.com/ttj?id=5226589&cb=[CACHEBUSTER]&referrer=gooieneembode.nl&pubclick=[INSERT_CLICK_TAG]&postcode=120" TYPE="text/javascript"></SCRIPT>
Elke donderdag het Gooi en Eembode per e-mail
Meer berichten
<SCRIPT SRC="//secure.adnxs.com/ttj?id=5226593&cb=[CACHEBUSTER]&referrer=gooieneembode.nl&pubclick=[INSERT_CLICK_TAG]&postcode=120" TYPE="text/javascript"></SCRIPT>