Tot en met eind oktober is de bakkerij nog van de familie Kromhout.
Tot en met eind oktober is de bakkerij nog van de familie Kromhout. (Foto: Bastiaan Miché)

Na 43 jaar komt er een einde aan Bakkerij Kromhout

  Bedrijven

HILVERSUM Voor Oscar en Vanja Kromhout zijn het emotionele weken. Nog een paar weken en dan behoort Bakkerij Kromhout tot het verleden. Na 43 jaar houdt het familiebedrijf op te bestaan. Het stel heeft de zaak verkocht aan Bakker Jeroen uit Kortenhoef.

In de Bloemenbuurt staat Kromhout bekend als 'bakkertje om de hoek': even een brood of taart halen bij de ambachtelijke bakker in het pand aan de Hilvertsweg 8 en dat gebeurt al sinds 1 november 1974. Ab en Mary Kromhout namen 43 jaar geleden Bakkerij Foppen over.

Moderniseren
Zij veranderden toen de naam in Bakkerij Kromhout, breidden in de loop der tijd de bakkerij uit en moderniseerden. In 2000 besloot zoon Oscar bakker te worden. Zeven jaar later namen Vanja en hij het familiebedrijf over.

Wieg
Dat de zaak over een kleine vier weken niet meer van hen is en de naam Kromhout niet meer te lezen is op de winkelruiten doet pijn. "Ik ben er geboren. Mijn wieg stond boven de bakkerij. Ik weet niet beter dan dat de bakkerij er is. Dat we nu stoppen maakt het af en toe best emotioneel", aldus Oscar Kromhout.

Kinderen
Een goede balans houden tussen hun thuissituatie met de zorg voor hun twee gehandicapte kinderen en het runnen van de bakkerij werd steeds moeilijker. "Het werd een steeds lastiger klus", zegt Vanja.

Keuze
"We konden niet meer de energie stoppen in de zaak die nodig is. We moesten een keuze maken. We hebben voor onze kinderen, waar wij heel erg van genieten, gekozen", is de uitleg.

Lees verder in de digitale editie


reageer als eerste
Elke donderdag het Gooi en Eembode per e-mail
Meer berichten