Maarten Pel volgt Ben Hammer op.
Maarten Pel volgt Ben Hammer op. (Foto: Ineke Oostveen)

Nieuwe voorzitter Stadsfonds Hilversum

  Bedrijven

HILVERSUM Ben Hammer is niet langer voorzitter van Stadsfonds Hilversum. Per 1 oktober heeft Maarten Pel deze functie overgenomen van de man die in 2015 de eerste preses was van dit fonds voor en door ondernemers.

De 45-jarige Pel heeft een eigen praktijk als adviseur op het gebied van ruimte en wonen. Met veel elan begint hij aan de voorzittersklus. "Ik ga met veel plezier en energie werken aan het vergroten van de bekendheid van het fonds en en het activeren van de ondernemers", meldt de Hilversummer.

Verhuizen
Hammer, voormalig PvdA-wethouder en huidig lid van de raad van bestuur bij HilverZorg, verlaat na ruim twee jaar het Stadsfonds. Een van de argumenten om het voorzitterschap neer te leggen is het feit dat hij geen Hilversummer meer is. Enkele maanden geleden is hij met zijn gezin naar Amersfoort verhuisd.

Potentie
In de afgelopen twee jaar hebben Pel en Hammer gezien dat het Stadsfonds Hilversum veel potentie heeft. Uit een tussentijdse evaluatie blijkt ook dat het fonds inmiddels stevige worteling heeft gevonden in de lokale ondernemerswereld. Tal van projecten zijn opgestart.

Trots
"Ik zie met veel genoegen en ook wel een beetje trots dat uit de evaluatie blijkt dat het Stadsfonds er echt toe doet in Hilversum", aldus de vertrekkende voorzitter. "De machine van het Stadsfonds als organisatie draait goed en we dragen bij aan de realisatie van mooie en vernieuwende evenementen", vervolgt Hammer.

Opbrengst
Stadsfonds Hilversum is een investeringsfonds dat wordt gevuld met een deel van de opbrengst van de zakelijke onroerendgoedbelasting. Het fonds draagt bij aan innovatieve projecten die het sociale en economische klimaat in Hilversum moeten versterken.


reageer als eerste
Elke donderdag het Gooi en Eembode per e-mail
Meer berichten