<SCRIPT SRC="//secure.adnxs.com/ttj?id=5226589&cb=[CACHEBUSTER]&referrer=gooieneembode.nl&pubclick=[INSERT_CLICK_TAG]&postcode=120" TYPE="text/javascript"></SCRIPT>
Winkeliers willen de keuze hebben om elke zondag open te kunnen gaan.
Winkeliers willen de keuze hebben om elke zondag open te kunnen gaan. (Foto: Bastiaan Miché)

Ondernemers anticiperen alvast op vrijgeven koopzondagen in 2018

  Bedrijven

HILVERSUM Twintig keer per jaar mogen de ondernemers hun deuren op zondag opengooien. Dat is de huidige regel in Hilversum. Daar kan volgend jaar na de gemeenteraadsverkiezingen best verandering in komen en daar rekenen de ondernemers eigenlijk ook op, zo laat centrummanager Kjeld Vosjan weten.

De ondernemers hebben alvast een voorschot genomen op een wijziging van de winkeltijdenverordening van de gemeente. Dat blijkt uit de aanvraag die nu op de burelen van het raadhuis ligt.

Uitzondering
Zij willen de twintig beschikbare koopzondagen meteen aan het begin van 2018 gebruiken. Van zondag 7 januari tot en met zondag 20 mei wil de Stichting Centrum Hilversum dat er koopzondagen zijn. Uitzondering is zondag 1 april, dan is het eerste paasdag. Daarvoor is extra openstelling gevraagd voor maandag 2 april.

Vrijgeven
"We anticiperen hiermee op de verwachting dat er voor 20 mei 2018 een nieuw college is dat wel akkoord gaat met ons verzoek alle koopzondagen vrij te geven", meldt Vosjan. De centrummanager realiseert zich dat de ondernemers best een risico nemen, aangezien de uitkomst van de gemeenteraadsverkiezingen ongewis is. Daardoor ontbreekt ook elk zicht op de nieuw te vormen coalitie, als die al gevormd is voor die datum in mei.

Collegevoorstel
Om de twintig koopzondagen meteen op te souperen is helemaal niet zo'n grote gok van de centrumondernemers. Dat blijkt uit navraag bij wethouder Wimar Jaeger. Het college van burgemeester en wethouders heeft een voorstel in de maak waarin zij aangeeft de winkeltijdenverordening aan te passen.

Nieuwe raad
Dat presenteert het gemeentebestuur begin 2018. De nieuwe raad, de verkiezingen vinden plaats op woensdag 21 maart, moet hier dan de definitieve klap op geven. Jaeger verwacht dat dit een van de eerste besluiten zal zijn van de net gekozen volksvertegenwoordigers.

Lees verder in de digitale editie


reageer als eerste

<SCRIPT SRC="//secure.adnxs.com/ttj?id=5226589&cb=[CACHEBUSTER]&referrer=gooieneembode.nl&pubclick=[INSERT_CLICK_TAG]&postcode=120" TYPE="text/javascript"></SCRIPT>
Elke donderdag het Gooi en Eembode per e-mail
Meer berichten
<SCRIPT SRC="//secure.adnxs.com/ttj?id=5226593&cb=[CACHEBUSTER]&referrer=gooieneembode.nl&pubclick=[INSERT_CLICK_TAG]&postcode=120" TYPE="text/javascript"></SCRIPT>