Het jubileum werd afgelopen week groots gevierd.
Het jubileum werd afgelopen week groots gevierd. (Foto: Bastiaan Miché)
Advertorial

Goed stel meiden in jarige Kapsalon Pascalle

  Bedrijven

HILVERSUM - Ze begon destijds, als pas 23-jarige, helemaal alleen haar eigen zaak. Nu, precies twintig jaar later, staat er in Kapsalon Pascalle in Hilversum een vast team van acht 'vrolijke meiden', die op de hoogte zijn van de nieuwste trends.

De ballonnen voor de deur en alle bloemen in de zaak aan de Bussumerstraat verraden dat de medewerkers van de kapsalon nog nagenieten van het drukbezochte jubileumfeest van de dag ervoor. "Ik ben zo dankbaar hier al twintig jaar te mogen zitten", vertelt eigenaar Pascalle Minco. "Destijds was het natuurlijk maar afwachten. Maar we zijn er vol passie ingegaan en hebben heel trouwe klanten."

Dolblij is de goedlachse Hilversumse met haar huidige onderkomen, met veel ramen en deuren die in de zomer open kunnen worden gezet. En voor de kinderen is er in de speelhoek een speciale kart (racewagen) als stoel gecreëerd, zodat voor hen het kappersbezoek ook voelt als een uitje. "En we zitten net buiten het centrum, maar we profiteren wel van het centrum mee."

Inmiddels bestaat Kapsalon Pascalle - 'die naam maakt het lekker persoonlijk' - uit een vaste groep meiden die regelmatig cursussen bezoeken op het gebied van bijvoorbeeld knippen, kleuren en opsteken en zo van van alles op de hoogte zijn. Daardoor is het werk ook nooit hetzelfde, vervolgt de eigenaar. "We verzorgen de bruidskapsels van haar tot make-up, en gelcolor bij nagels. Daarmee kunnen we een heel pakket aanbieden en blijven wij ons ontwikkelen. En tegenwoordig kleuren we heel veel, herfstkleuren bijvoorbeeld. Dat is nu weer in de mode."

Hoewel er tijdens het gesprek alleen maar vrouwen in de kappersstoel zitten, weet Minco dat de man-vrouwverhouding in de winkel fiftyfifty is. "Maar we krijgen hier hele families. Veel mensen hebben we hier groot zien worden. Sterker nog, sommige stagiaires die we hebben gehad, kwamen hier al als kind."

Iets maken wat de klant zelf niet kan creëren en ervoor zorgen dat die klant zich mooier voelt als hij of zij de deur uitgaat. Voor Pascalle en haar team is dit het ultieme doel. En dan is er natuurlijk nog dat persoonlijke contact. De Hilversumse denkt - ondanks de groei van haar zaak - daarom niet aan een tweede vestiging. Dat betekent namelijk een opsplitsing en het risico dat daardoor dat persoonlijke contact met de klant juist afneemt, is te groot. "We kennen elkaar nu zo goed, dit is helemaal prima. Dit is mijn passie."

Kapsalon Pascalle is gevestigd aan de Bussumerstraat in Hilversum en is open van dinsdag tot en met zaterdag (dinsdag en donderdag tot 20.30 uur). Voor een afspraak, bel 035-6234234 of kijk op www.kapsalonpascalle.nl.


reageer als eerste
Elke donderdag het Gooi en Eembode per e-mail
Meer berichten