Met het ophangen van dezelfde vlaggen is vorig jaar een start gemaakt met het uitdragen van de eenduidigheid.
Met het ophangen van dezelfde vlaggen is vorig jaar een start gemaakt met het uitdragen van de eenduidigheid. (Foto: Bastiaan Miché)

Havenstraat en Vaartweg hebben weer een spreekbuis

  Bedrijven

HILVERSUM - Met de oprichting van ondernemersvereniging HavenVaart slaan de ondernemers twee vliegen in één klap. Het geeft aan dat ondernemers van de Havenstraat en de Vaartweg zich verenigd hebben en daarmee een spreekbuis hebben, bijvoorbeeld richting gemeente en politiek. Dat is wel zo handig als je een wensenlijstje hebt.

Sinds maandagochtend hebben de twee verbindingsstraten weer een ondernemersvereniging. In Café De Kaars aan de Havenstraat gaven de aanwezige ondernemers hun jawoord aan de oprichting van de nieuwe ondernemersvereniging genaamd HavenVaart. "Dit is een stap in de goede richting", geven ondernemers Maaike van der Meulen en Shiva de Winter aan. "Dit is belangrijk omdat er nu een basis is van waaruit we kunnen handelen."

Dat een aantal ondernemers zich nu verenigd heeft, is een overwinning. Het blijkt lastig te zijn om in deze straten de organisatiegraad op orde te krijgen. Het besef dat je samen sterker bent, komt langzaam op gang. Diverse gezamenlijke acties zijn sinds vorig jaar ondernomen.

Zo hebben de ondernemers meegewerkt aan het Zilveren Camera-project van Museum Hilversum. In 2016 en 2017 hebben in hun straten grote borden met nieuwsfoto’s van de tentoonstelling gestaan. Sinds oktober vorig jaar hangen er groen-gele vlaggen boven de winkels. Deze vlaggenparade moet eenheid uitstralen van ondernemers en vastgoedeigenaren en was tevens een eerste aanzet om gezamenlijk beide straten te verbeteren.

Toch heeft het nog ruim een jaar geduurd voordat HavenVaart werd opgericht.

Lees verder in de digitale editie


reageer als eerste
Elke donderdag het Gooi en Eembode per e-mail
Meer berichten