Wordt het tijdens de open winkelroute op zondag lekker druk op de Gijsbrecht?
Wordt het tijdens de open winkelroute op zondag lekker druk op de Gijsbrecht? Foto: Bastiaan Miché

Koopzondagen, maar dan op Gijsbrecht-manier

Bedrijven

HILVERSUM - Ondernemers op de Gijsbrecht van Amstelstraat gooien ook vaker de winkeldeuren open op zondag. De behoefte is er niet om elke zondag open te gaan zoals het idee is voor het centrum.

De komende maanden is er iedere maand één koopzondag op de 'Gijs'. "Dat doen we natuurlijk wel op onze eigen Gijsbrecht-stijl", aldus Renske Schriemer van de Stichting Ondernemersfonds Gijsbrecht.

Dat koopzondag een heet hangijzer is in Hilversum is overduidelijk. De discussie over het vrijgeven van de koopzondagen in het centrum, van 18 naar 52 per jaar, houdt de gemoederen, zeker politiek gezien, flink bezig. Schriemer zegt dat dit wel aanleiding is geweest om als ondernemers van de winkelstraat de koppen bij elkaar te steken om eens na te denken hoe de Gijs met dit fenomeen om wil gaan. Het bestuur van de winkeliersvereniging richtte een commissie koopzondag op.

"Het zet je toch aan het denken. Wat moeten wij met koopzondag? Er is reuring ontstaan onder de ondernemers", vertelt de onderneemster. "Het is niet onze ambitie om elke zondag open te zijn, maar we willen wel iets doen en als we dan wat doen op zondag dan doen we iets extra's. De Gijsbrecht-manier. We maken er een aangekleed geheel van. Echt een feestje", voegt Schriemer eraan toe.

Donderdag meer hierover in de Gooi en Eembode

Uit de krant