[Advertorial] Reisorganisator bundelt passie voor bijzondere culturele bestemmingen
<SCRIPT SRC="//secure.adnxs.com/ttj?id=5226589&cb=[CACHEBUSTER]&referrer=gooieneembode.nl&pubclick=[INSERT_CLICK_TAG]&postcode=120" TYPE="text/javascript"></SCRIPT>
Tine Aerts: 'Dit is iets dat ik al heel mijn leven heb gedaan.'
Tine Aerts: 'Dit is iets dat ik al heel mijn leven heb gedaan.' (Foto: Bastiaan Miché)
Advertorial

Reisorganisator bundelt passie voor bijzondere culturele bestemmingen

  Bedrijven

HILVERSUM - Ze werkt haar hele leven al in de reisbranche, maar sinds kort is Tine Aerts eigen baas. Vanuit haar kantoortje in Hilversum bundelt zij onder de naam Apollon Travel haar passie voor culturele bestemmingen en de kennis van deskundige reisbegeleiders om bijzondere reizen te ontwikkelen.

Krakau en Lviv , Rio, 'In de ban van het Modernisme', Parels aan de Finse Golf en 'Het land van Tito' zijn bijzondere reizen die Apollon Travel momenteel al online aanbiedt. Veel aandacht gaat daarbij uit naar kunst en cultuur. "Dit is iets dat ik al heel lang heb gedaan", zegt Aerts, daarmee aangevend dat de combinatie van reizen en cultuur echt haar passie is. "De voormalige Sovjetlanden zijn ook echt fantastisch. En die mensen zijn ook zo heel warm."

Griekenland
Al jaren is Aerts dus actief in de reisbranche. Nadat ze haar opleiding Toerisme afrondde en een aantal jaren op een reisbureau heeft gewerkt vertrok zij in 1979 naar Griekenland om aan de slag te gaan in hotels, als gids en reisleidster. "Ik heb de beginperiode van het toerisme in Griekenland meegemaakt en op het hoogtepunt van toerisme een eigen 'Incoming' reisbureau gestart. In 2000 ben ik samen met de kinderen vanwege hun middelbare school teruggegaan naar Nederland", zegt de Haarlemse. "Dat was achteraf gezien geen verkeerde keuze. Ik zag de crisis daar toen al wel aankomen."

In Nederland ging Aerts aan de slag bij een kleine culturele reisorganisatie in Amsterdam, waar zij verantwoordelijk was voor diverse culturele groepsreizen. Ook deed zij de organisatie en coördinatie van culturele bootreizen. Bijzondere excursies organiseren in de te bezoeken plaatsen brachten haar op de mooiste plekjes - niet alleen de toeristische hoogtepunten - en bovendien wist zij een vaste klantengroep aan zich te binden. Dat komt nu zij eigen baas is goed uit. Immers, de organisatie werd overgenomen door een - zoals Aerts zegt - 'gigant die alleen maar bezig was met targets halen'. Voor persoonlijk contact met de klant - juist datgene wat zo belangrijk is - was geen tijd meer. En dus besloot zij voor zichzelf te beginnen.

Apollo
Apollon Travel is daarvan nu het resultaat. Apollo (Nederlandse naam) is de God van het licht, de schone kunsten, muziek en dichtkunst, is de naamsverklaring. Het verbreden en verdiepen van kennis over andere landen, hun bewoners en de godsdienstige, culturele, maatschappelijke en politieke structuur staan centraal tijdens haar reizen. Kleinschaligheid en een persoonlijke aanpak zijn de basis van haar werk.
Daarnaast verzorgt de Haarlemse lezingen in samenwerking met Libris boekhandel Voorhoeve aan de Kerkstraat, ter voorbereiding op die bijzondere reizen.

Zie ook www.apollontravel.nl


<SCRIPT SRC="//secure.adnxs.com/ttj?id=5226589&cb=[CACHEBUSTER]&referrer=gooieneembode.nl&pubclick=[INSERT_CLICK_TAG]&postcode=120" TYPE="text/javascript"></SCRIPT>
Meer berichten
<SCRIPT SRC="//secure.adnxs.com/ttj?id=13371746&cb=[CACHEBUSTER]&referrer=gooieneembode.nl&pubclick=[INSERT_CLICK_TAG]&postcode=120" TYPE="text/javascript"></SCRIPT>