De winkel is ruim en overzichtelijk.
De winkel is ruim en overzichtelijk. Foto: Bastiaan Miché
Advertorial

Woonwereld Hilversum in oude Leen Bakker

Bedrijven

HILVERSUM - Ruim, overzichtelijk en honderden meubels en bedden die voor vaak belachelijk lage prijzen de deur uitgaan. En we hebben alles op voorraad, zegt filiaalmanager Piet Pijnenburg van Woonwereld aan de Korte Noorderweg in Hilversum.

De ruim 3000 vierkante meter grote winkel - waar voorheen Leen Bakker was gevestigd - is nu ruim anderhalve week tussen 10.00 en 17.00 uur en zeven dagen in de week open. Eigenlijk zijn er nu twee bedrijven in het pand te vinden, legt de 70-jarige Pijnenburg uit:

Chesterfield Vision voor de bedden en Van den Boogaard voor de meubels. "Wij nemen faillissementen over", zegt hij. "Kopen veel restpartijen en verkopen die voor de helft van de helft van de adviesprijs. Dat is onze kracht."

Connecties
Woonwereld heeft momenteel vestigingen in 's-Hertogenbosch, Deventer en Maassluis. Hilversum is dus de vierde locatie. En dat bevalt, aldus de filiaalmanager, die vaak wordt ingezet om nieuwe vestigingen op poten te zetten. "We hebben connecties met een beleggingsmaatschappij die veel panden in haar bezit heeft", legt hij uit hoe het bedrijf in Hilversum terecht is gekomen. En als een pand minimaal 3000 vierkante meter groot is, schoon uiteraard en goed verlicht, is er interesse vanuit het bedrijf.

De in Rosmalen woonachtige Pijnenburg werkt al veertig jaar in de meubelen- en beddenbranche en heeft in alle hoeken van het land wel vestigingen opgezet, vertelt hij. Hoe is het toch soms ook kritische, Hilversumse publiek dan? Heel enthousiast, is zijn antwoord. "Je merkt hoe verder je in het westen komt, hoe vriendelijker de mensen zijn. Ja, en ook wat brutaler. Bijvoorbeeld bij het afdingen. Maar dat is geen punt, we kunnen ermee leven."

Variabel
Zoals vermeld heeft Pijnenburg de pensioengerechtigde leeftijd allang bereikt, maar aan stoppen denkt hij nog zeker niet. "Je blijft onder de mensen, blijft actief. Dan zit ik weer hier, dan weer daar. Dat maakt het heel variabel. Wel heb ik toen ik 65 was samen met een vriend veel winkels verkocht, maar vervolgens kon ik het toch niet laten om langzaam weer te beginnen. En nu zit ik er weer middenin. Ik hoop dat ik dat nog tien jaar vol mag houden."

Uit de krant