Instructiebad in Kerkelanden op z'n vroegst pas in juni open
<SCRIPT SRC="//secure.adnxs.com/ttj?id=5226589&cb=[CACHEBUSTER]&referrer=gooieneembode.nl&pubclick=[INSERT_CLICK_TAG]&postcode=120" TYPE="text/javascript"></SCRIPT>
Shiva de Winter.
Shiva de Winter. (Foto: Bastiaan Miché)

Instructiebad in Kerkelanden op z'n vroegst pas in juni open

  Bedrijven

HILVERSUM - De pakweg 600 kinderen die zwemlessen volgen bij De Winter Sport in Heideheuvel moeten zoals al werd gevreesd in mei en juni uitwijken naar baden buiten Hilversum. Het nieuwe zwembad in Kerkelanden van Shiva de Winter kan namelijk vanwege de discussie over de benodigde vergunningen pas op z'n vroegst in de derde week van juni open. "Dit is het minst ideale scenario", zegt de ondernemer.

Het verhaal van De Winter is bekend. Hij had na een lange zoektocht eindelijk zijn droomlocatie voor de alsmaar groeiende zwemschool gevonden aan de Fransiscusweg. De gemeente verleende echter geen vergunning, onder meer omdat de verkeersveiligheid daar in gevaar zou komen met de komst van het kleinschalige instructiebad. Ook moet De Winter in gesprek met de huurder van het nieuwe onderkomen, die onlangs aan de bel trok vanwege gedoe over parkeerplaatsen.

Op straat
Ondertussen had de gemeenteraad aan wethouder Floris Voorink verzocht om zo veel mogelijk medewerking te verlenen aan De Winter. Het kan toch niet zo zijn dat de 600 leerlingen straks op straat komen te staan.

De gesprekken tussen de gemeente en De Winter zijn al wekenlang gaande en verlopen met ups en downs. Volgens De Winter omdat de ambtelijke dienst niet altijd even behulpzaam is, volgens Voorink omdat een aantal papieren eerst echt op orde moet zijn voordat de gemeente groen licht kan geven. Bovendien moet de ondernemer er eerst zelf met die huurder uitkomen. Daar gaat de gemeente zich niet mee bemoeien, is de uitleg.

Sherpa
De Winter moet weg uit Heideheuvel omdat het gebouw wordt gesloopt. Hij kreeg van de eigenaar al een paar maanden uitstel, maar nu is het moment gekomen om te vertrekken. Voor de leerlingen heeft hij onderdak gevonden in De Dolfijn in Baarn en het Sportfondsen Bad in Maarsen. "De enige die medewerking verleende in de regio was het zwembad van Sherpa waar wij op dinsdag al huren", aldus De Winter. "Alle overige baden gaven aan niet mee te willen werken aan een tijdelijk onderkomen."

300.000 euro
Toch houdt De Winter hoop dat zijn zwembad er komt. De vertraging heeft hem nu al, zegt hij zelf, 300.000 euro gekost. Daar komt de komende periode vanwege de recente ontwikkelingen sowieso vijftig mille bij. "Ik begrijp dat alles perfect moet zijn", zegt hij over de eisen van de gemeente. "Maar ze vragen steeds aanvullende stukken. Ik heb al vier keer een versie van de constructieberekening moeten inleveren."

In een brief aan alle gedupeerde ouders schrijft de ondernemer dat hun kind tot eind deze maand in Heideheuvel terecht kan. In de zes weken die volgen moeten zij dus de gemeentegrens over. Stoppen tot de opening in Kerkelanden mag ook.


<SCRIPT SRC="//secure.adnxs.com/ttj?id=5226589&cb=[CACHEBUSTER]&referrer=gooieneembode.nl&pubclick=[INSERT_CLICK_TAG]&postcode=120" TYPE="text/javascript"></SCRIPT>
Meer berichten
 
<SCRIPT SRC="//secure.adnxs.com/ttj?id=13371746&cb=[CACHEBUSTER]&referrer=gooieneembode.nl&pubclick=[INSERT_CLICK_TAG]&postcode=120" TYPE="text/javascript"></SCRIPT>