Avin (midden) legt de zusjes Asel en Belinay uit hoe ze een Syrisch hapje moeten bereiden.
Avin (midden) legt de zusjes Asel en Belinay uit hoe ze een Syrisch hapje moeten bereiden. Foto's: Karin van Leeuwen

Jarig wijkcentrum Lopes Dias verbindt buurtbewoners uit Hilversum-Noord

Buurt / wijk

HILVERSUM - Ja, natuurlijk, wat haar betreft had het veel drukker mogen zijn. Hoe meer zielen hoe meer vreugd. Maar nu was het ook goed, vertelt Eri Brouwer lachend. Ze is de spin in het organisatieweb van wijkcentrum Lopes Dias dat vorig weekend haar vijfjarig bestaan vierde. "Die vijf jaar zijn werkelijk omgevlogen."

Op de parkeerplaats van HilverZorg aan de Lopes Diaslaan begint het feest zaterdagmiddag om twee uur tam. Maar gaandeweg komen er steeds meer nieuwsgierigen kijken. Brouwer loopt rond in een feestelijk rood jurkje en regelt alles. Als geen ander weet ze mensen in Hilversum-Noord aan elkaar te koppelen.

"Ik ken veel buurtbewoners en vind het leuk om ze met elkaar in contact te brengen. Verbinden, dat is ook de functie van ons prachtige wijkcentrum. Oudere bewoners van de appartementen drinken bijna dagelijks koffie met elkaar in de gemeenschappelijke ruimte beneden en de animo voor de avonden dat buurtbewoners gezamenlijk een diner kunnen nuttigen voor een klein prijsje, wordt ook steeds groter. Zo verdrijf je de eenzaamheid."

Brouwer heeft gelijk: eten verbindt en verbroedert. Dat blijkt ook weer als de Syrische Avin een workshop hapjes maken uit haar geboorteland verzorgt.

Lees verder in de digitale editie

Jong en oud geniet op het feest van een gratis ijsje.

Uit de krant