Fout geparkeerde fietsen in centrum vanaf maandag verwijderd
<SCRIPT SRC="//secure.adnxs.com/ttj?id=5226589&cb=[CACHEBUSTER]&referrer=gooieneembode.nl&pubclick=[INSERT_CLICK_TAG]&postcode=120" TYPE="text/javascript"></SCRIPT>
Tijdens de zomermaanden was er al een campagne.
Tijdens de zomermaanden was er al een campagne. (Foto: Bastiaan Miché)

Fout geparkeerde fietsen in centrum vanaf maandag verwijderd

  Buurt / wijk

HILVERSUM - De tijd van waarschuwen is voorbij. Vanaf maandag gaan verkeerde geparkeerde fietsen in het centrum naar het fietsdepot aan de Kerkbrink. De eerste maand kan de eigenaar zijn of haar tweewieler nog gratis ophalen. Vanaf 15 oktober moet hij of zij dokken: 15 euro.

De afgelopen maanden zijn fietsers er in het centrum van Hilversum op gewezen waar ze hun fiets wel en niet mogen parkeren. Regelmatig waren er fietscoaches aanwezig om de fietsers hierbij te helpen. Ook zijn alle weesfietsen (achtergelaten fietsen die langere tijd niet zijn gebruikt) inmiddels gestickerd. Deze worden binnenkort verwijderd. Dat levert weer extra ruimte op. 

"Wij vinden het heel belangrijk dat veel mensen op de fiets naar het centrum komen", zegt wethouder Arno Scheepers. "Daarnaast willen wij dat ons centrum veilig, aantrekkelijk en toegankelijk is voor iedereen. Daarom zijn er afspraken gemaakt waar fietsers wel en niet mogen parkeren. Eén van de afspraken is dat fietsers hun fiets in een rek moeten plaatsen. Daarnaast is er in het hart van het centrum, het voetgangersgebied, een fietsparkeerverbod. Hiermee voorkomen wij gevaarlijk situaties door het blokkeren van routes voor nood- en hulpdiensten en blijven looproutes vrij."

Voldoende plekken
In het centrum zijn ongeveer 3000 fietsrekken. Daarmee zijn er voldoende plekken, vindt de gemeente. De komende weken hangen in het centrum posters met daarop een kaart waar de fietsparkeerplekken zich bevinden. Daarnaast lopen er regelmatig BOA's rond die fietsers kunnen informeren. Op dit moment is de gemeente ook druk bezig met een inpandige stalling in het centrum. Daarover later meer.

Het depot is open op maandag, dinsdag, woensdag en vrijdag van 16.00 – 18.30 uur. Op donderdag van 18.00 – 21.00 uur en op zaterdag van 16.00 – 17.00 uur. Wie moet betalen, kan dat alleen doen via pin. Om een fiets op te halen is een geldig legitimatiebewijs en de sleutel van de fiets nodig.

Fietsen blijven maximaal drie maanden in het depot staan. Daarna wordt de gemeente eigenaar van de fiets. De fietsen gaan na drie maanden naar Stichting Pak Aan (dak-en thuislozen) die de fietsen een nieuw leven geeft (dagbesteding) en ze aanbiedt in hun fietsenwinkel.


<SCRIPT SRC="//secure.adnxs.com/ttj?id=5226589&cb=[CACHEBUSTER]&referrer=gooieneembode.nl&pubclick=[INSERT_CLICK_TAG]&postcode=120" TYPE="text/javascript"></SCRIPT>
Meer berichten
 
<SCRIPT SRC="//secure.adnxs.com/ttj?id=13371746&cb=[CACHEBUSTER]&referrer=gooieneembode.nl&pubclick=[INSERT_CLICK_TAG]&postcode=120" TYPE="text/javascript"></SCRIPT>