De kleine spoorbomen.
De kleine spoorbomen. Foto: Bastiaan Miché

Verzet Simon Stevinweg tegen oplossing kleine spoorbomen

Buurt / wijk

HILVERSUM - Op meer verkeer door de Simon Stevinweg zitten de bewoners niet te wachten. Met klem vragen zij de gemeente te kiezen voor de verkeersvariant dat automobilisten het centrum alleen nog maar in kunnen via de kleine spoorbomen als de Koninginneweg straks een tweerichtingsweg is. Het verzet is begonnen met een online petitie.

"De gemeente Hilversum heeft besloten tweerichtingsverkeer in te stellen voor het treinstation en op de Koninginneweg. Hierdoor zal de verkeersdrukte bij de kleine spoorbomen fors toenemen", meldt petitionaris Bart Koelemaij.

"Om dit te voorkomen is besloten om de kleine spoorbomen eenrichtingsverkeer te maken: centrum in of centrum uit. Uitgaand betekent meer verkeer over de Simon Stevinweg en in de omliggende woonwijk. Ingaand betekent minder verkeer", luidt zijn nadere uitleg.

De petitie staat sinds woensdag online. Tot nu toe hebben 63 mensen deze ondertekend. Steun betuigen kan nog tot en met zaterdag 20 oktober. 

Met deze actie hopen de bewoners de gemeente te laten kiezen voor een andere variant; de KL28. Dat is éénrichtingsverkeer dat het centrum ingaat vanaf de Larenseweg en de Noorderweg-Zuid linksaf de spoorbomen over.

"Hiermee ontzien de Simon Stevinweg en de aangrenzende wijk van extra verkeer voor de veiligheid van fietsers, scholen, kinderen en het woongenot", aldus de bewoners. Hiermee verschuiven zij het verkeersprobleem naar andere straten. 

Uit de krant