Afbeelding
Foto's: Bastiaan Miché

Belangstelling voor brandweerkorps boven verwachting

Buurt / wijk

HILVERSUM - Voor de eerste keer in vier jaar gooide de Hilversumse brandweer de deuren open voor het publiek. Daar was genoeg belangstelling voor gezien de opkomst. Ongeveer 3.500 mensen kwamen tussen 10.00 en 16.00 uur naar de Kamerlingh Onnesweg 148.

Van zo veel interesse kijken ze bij de brandweer zelf ook op. "Een paar maanden geleden telde de open dag van de brandweer in Bussum zo'n 2.500 bezoekers, maar wat zaterdag is gebeurd, is echt boven verwachting", aldus een voorlichter.

Vanaf het allereerste moment was het druk. Veel jonge gezinnen bezochten de open dag. Voor de kinderen was genoeg te doen, zoals een kleine brandweerwagen wegschieten met een brandweerslang, een kleine bootcamp, je in brandweerpak vast laten leggen op de foto, iemand redden uit de rookcontainer en diverse demonstraties. "Uit de reacties bleek ook dat bezoekers het waardeerden dat ze binnen konden kijken, zoals de leefruimte van de 24-uursdienst."

Gezien de opkomst overweegt het korps vaker een open dag te houden. Het idee is nu om het één keer in de twee jaar te doen.


Uit de krant