Afbeelding
Foto: Bastiaan Miché

Wegwerk op straks 'groene' Kerkelandenlaan

Buurt / wijk

HILVERSUM - Wie de komende weken naar Kerkelanden moet, krijgt mogelijk te maken met omleidingen. Op de Kerkelandenlaan vinden momenteel namelijk wegwerkzaamheden plaats.

Het gaat om het stuk tussen de Kapittelweg en de Oscar Romerolaan. Daar wordt een middenberm aangelegd. De klus ging afgelopen week van start en duurt pakweg drie weken. De middenberm vervangt de 'sergeantstrepen' en er komen dertien bomen in. Het gaat om de duikeresdoorn. Dit zijn middelgrote bomen met een dichte ovaalronde kroon. Het plaatsen van bomen in plaats van sergeantstrepen draagt volgens de gemeente bij 'aan de groene uitstraling van Hilversum'.

Maar voordat er sprake is van een groene weg, is de Kerkelandenlaan de komende tijd een (deels) afgesloten weg. De rijbaan de wijk in is volledig afgesloten vanwege het opstellen van het materiaal van de aannemer. De rijbaan de wijk uit is alleen op werkdagen (in de weekenden dus niet) tussen 7.00 en 16.00 uur afgesloten voor gemotoriseerd verkeer. Deze afsluiting geldt niet voor de bussen van Connexxion.

Uit de krant