Afbeelding
Foto: Provincie Noord-Holland

Gunning Hilversums HOV-contract pas in 2019

Buurt / wijk

HILVERSUM - Nog langer geduld betrachten. Dat is de mededeling van de provincie Noord-Holland. De gunning van het contract voor het Hilversumse deel van de HOV in 't Gooi is opnieuw uitgesteld.

Begin september meldde Haarlem al dat gunning nog even zou duren. Dat ging toen om weken. Nu wordt duidelijk dat het over de jaarwisseling moet worden heen getild.

Op het gunningsbesluit van 20 juli is bezwaar gemaakt. Daarna hebben de provincie en ProRail het besluit aangepast. Dit aangepaste gunningsbesluit geeft nu voor één van de aanbieders aanleiding de stap naar de rechter te maken.

De hoorzitting vindt eind 2018 plaats, maar de verwachting is dat de rechter medio januari 2019 met een uitspraak komt. Pas daarna is duidelijk of er definitief gegund kan worden. 

"De provincie Noord-Holland en ProRail buigen zich nu over mogelijkheden om de mijlpalen in de huidige planning intact te houden, zodat de HOV-bus toch in het voorjaar van 2022 kan gaan rijden", is de mededeling uit Haarlem.

Wie in Hilversum het HOV-contract krijgt, legt de vrije busbaan door Hilversum, de natuurbrug in Anna's Hoeve en de spoorwegonderdoorgang op de Oosterengweg aan. De aanbestedingsprocedure is halverwege 2017 van start gegaan. 

Uit de krant