Inpandige fietsenstalling in kelder Bristol
<SCRIPT SRC="//secure.adnxs.com/ttj?id=5226589&cb=[CACHEBUSTER]&referrer=gooieneembode.nl&pubclick=[INSERT_CLICK_TAG]&postcode=120" TYPE="text/javascript"></SCRIPT>
Foto: Bastiaan Miché

Inpandige fietsenstalling in kelder Bristol

  Buurt / wijk

HILVERSUM - De wens was er al lange tijd, maar nu is het definitief. In het centrum van Hilversum komt een gratis inpandige fietsenstalling. In de kelder waar nu de Bristol nog zit, is straks plek voor ongeveer 700 fietsen.

Daarnaast komt er een openbaar toilet en bekijkt de gemeente nog de mogelijkheden van bijvoorbeeld een kluisjes- en buggyverhuur. Ook kunnen er kleine fietsreparaties uitgevoerd worden. De fietsenkelder is toegankelijk voor verschillende soorten fietsen, bijvoorbeeld ook voor bakfietsen en driewielers. Het is nog wel even wachten. Bedoeling is dat de stalling in het najaar van 2019 opengaat.

De zoektocht van de gemeente naar een geschikte locatie bleek allerminst eenvoudig. De locatie aan de Zeedijk 33a bleek uiteindelijk het meest geschikt. "Dit pand biedt voldoende ruimte, heeft een voetgangersentree in het centrum en een entree voor fietsen aan een hoofdfietsroute", aldus de gemeente. 

Volgend najaar gaat de fietsstalling open voor gebruik. Een architect met de nodige ervaring op het gebied van vergelijkbare fietsenstallingen gaat ondertussen aan de slag met de inrichting van de ruimte. Daarnaast gaat de gemeente maatregelen uitwerken ter verbetering van toegankelijkheid van de stalling zodat deze aan de eisen van de fietsveiligheid voldoen.

"Op dit moment zijn er genoeg fietsparkeerplekken in het centrum", benadrukt wethouder Arno Scheepers nog maar eens. "Maar met het oog op de toekomstige groei van het aantal fietsers dat naar het centrum van Hilversum komen, vinden wij het belangrijk om nog meer parkeerplekken voor fietsers te realiseren. Met deze nieuwe gratis inpandige fietsenstalling kunnen wij deze wens realiseren. Ik ben erg blij met de nieuwe stalling. Dit draagt bij om het centrum van Hilversum nog gastvrijer en fietsvriendelijker te maken."


<SCRIPT SRC="//secure.adnxs.com/ttj?id=5226589&cb=[CACHEBUSTER]&referrer=gooieneembode.nl&pubclick=[INSERT_CLICK_TAG]&postcode=120" TYPE="text/javascript"></SCRIPT>
Meer berichten
<SCRIPT SRC="//secure.adnxs.com/ttj?id=13371746&cb=[CACHEBUSTER]&referrer=gooieneembode.nl&pubclick=[INSERT_CLICK_TAG]&postcode=120" TYPE="text/javascript"></SCRIPT>