Toch extra fietsplekken op C&A-plein, ludieke actie ondernemers
<SCRIPT SRC="//secure.adnxs.com/ttj?id=5226589&cb=[CACHEBUSTER]&referrer=gooieneembode.nl&pubclick=[INSERT_CLICK_TAG]&postcode=120" TYPE="text/javascript"></SCRIPT>
Foto: Bastiaan Miché

Toch extra fietsplekken op C&A-plein, ludieke actie ondernemers

  Buurt / wijk

HILVERSUM - Goed nieuws voor de ondernemers aan het C&A-plein in het centrum van Hilversum. De gemeente plaatst zo snel mogelijk zestien extra nietjes waar het winkelend publiek de fiets kan parkeren.

Dat meldt wethouder Arno Scheepers. Aanleiding is de onvrede van enkele daar gevestigde ondernemers (en die op de Schoutenstraat en 's Gravelandseweg) over de handhaving van verkeerd geparkeerde fietsen. Klanten zouden hen sindsdien links laten liggen, omdat zij voor hun impulsaankoop geen zin hebben om vijf minuten te lopen.

Bovendien staan er momenteel al enkele winkelpanden leeg en de angst is dat het aantal leegstaande vierkante meters alleen maar verder toeneemt. En de extra euro's die bij de decembermaand horen, hebben de ondernemers keihard nodig. 

Scheepers, die nog altijd vindt dat er voldoende plekken zijn om de fiets te parkeren, sprak onlangs met de ondernemers en zegt nu toe dat er zestien nietjes extra komen op het plein. Bezoekers van het centrum kunnen zo hun impulsaankopen bij onder meer Kruidvat, Voorhoeve en het postkantoortje in de Schoutenstraat doen. Hij geeft ook toe dat dit deel van het centrum het zwaarder heeft dan verderop, zeker sinds het Marktplein zo is opgeknapt. 

Fietscoaches
Om de gastvrijheid van het nieuwe fietsbeleid te onderstrepen - volgens Scheepers verloopt dat heel sociaal - worden er de komende maand ook weer fiestcoaches in het centrum ingezet, net als tijdens de zomer. Zij zijn er om bezoekers te informeren over het nieuwe beleid en hen te laten zien waar men de fiets kan parkeren. 

Veiligheidscheck
Komende zaterdag houden de ondernemers in de driehoek rond het C&A-plein, Schoutenstraat en 's Gravelandseweg een ludieke actie tegen het fietsbeleid. Tussen de terrassen van Lunchcafé Van Drimmelen en Boekhandel Voorhoeve zijn zij tussen 10.00 en 16.00 uur ter plaatse voor een gratis fiets veiligheidscheck door Van Beek tweewielers. Fietsers kunnen daar hun fiets achterlaten, krijgen een bonnetje mee en hebben daarna de tijd om lekker te shoppen. 


<SCRIPT SRC="//secure.adnxs.com/ttj?id=5226589&cb=[CACHEBUSTER]&referrer=gooieneembode.nl&pubclick=[INSERT_CLICK_TAG]&postcode=120" TYPE="text/javascript"></SCRIPT>
Meer berichten
<SCRIPT SRC="//secure.adnxs.com/ttj?id=13371746&cb=[CACHEBUSTER]&referrer=gooieneembode.nl&pubclick=[INSERT_CLICK_TAG]&postcode=120" TYPE="text/javascript"></SCRIPT>