Afbeelding
Foto: Bastiaan Miché

Verder met plannen voor Arenapark

Buurt / wijk

HILVERSUM - Nu de aanbesteding is gewonnen door stedenbouwkundig bureau PosadMaxwan kunnen de partijen zich gaan richten op de verdere ontwikkeling van het Arenapark. Het terrein moet een goede mix worden van werk, sport en ontspanning.

Wat Hilversum betreft kwam PosadMaxwan als beste uit de bus. Het bureau heeft een goed plan van aanpak voor het bedrijventerrein, visie op duurzaamheid en daarnaast sprak het kostenplaatje de gemeente aan. Samen met Hilversum en eigenaren en gebruikers van het Arenapark gaat het bureau een nieuw masterplan opstellen. Dit plan komt in de tweede helft van 2019 naar de gemeenteraad toe. Dit masterplan is de basis voor bestemmingsplanwijzigingen en gemeentelijke investeringen.

In totaal hadden zestien combinaties zich ingeschreven voor de aanbesteding om het Arenapark door te ontwikkelen en onder andere te verduurzamen. "Met PosadMaxwan hebben we een sterk team om de planvorming in te gaan", stelt projectwethouder Annette Wolthers. "Zij begrijpen dat wij als gemeente willen aansluiten bij de wensen posities van de eigenaren de gebruikers van het gebied."

Uit de krant