SP: 'Voor welke alternatieve woonvormen is ruimte?'
<SCRIPT SRC="//secure.adnxs.com/ttj?id=5226589&cb=[CACHEBUSTER]&referrer=gooieneembode.nl&pubclick=[INSERT_CLICK_TAG]&postcode=120" TYPE="text/javascript"></SCRIPT>
SP-vragen aan wethouder Jan Kastje.
SP-vragen aan wethouder Jan Kastje. (Foto: Bastiaan Miché)

SP: 'Voor welke alternatieve woonvormen is ruimte?'

  Buurt / wijk

HILVERSUM - Hoe kan het dat mensen met een initiatief vastlopen in het raadhuis en waarom lijken bepaalde alternatieve woonvormen in Hilversum niet te realiseren? Daar wil de SP-fractie tijdens de commissie Ruimtelijke Ordening en Wonen antwoord op hebben van verantwoordelijk wethouder Jan Kastje.

 Aanleiding voor de vragen aan het adres van de GroenLinks-wethouder is het artikel in deze krant over alternatieve woonvormen, waarin de gemeente aangeeft dat tijdelijke woonvormen, zoals tiny housing, niet passen in het plaatje van Hilversum. De reactie vanuit het raadhuis heeft geleid tot verbazing bij de oppositiepartij. 

Ambities
"In de zoektocht naar creatieve en alternatieve woonvormen, die mede een oplossing zouden kunnen betekenen voor het tekort aan betaalbare woningen en tevens ruimte biedt aan behoeften van inwoners, lijkt het één en ander nu vast te lopen. En dat lijkt in strijd met de ambities die dit college en de gemeenteraad heeft. De SP ziet kansen die prima passen bij ambities die er zijn", tekent de fractie op. 

Stroop
In het coalitieakkoord staat duidelijk te lezen dat het nieuwe college openstaat voor initiatieven. Op pagina 11 staat: "Wij gaan aan de slag met: het ruimte bieden aan nieuwe woonvormen." En toch komen diverse initiatiefnemers er niet door. "Hoogst verbaasd zijn we dan ook dat verschillende initiatieven stroop lijken te ervaren", aldus de SP. 

Demontabel
Als voorbeelden geeft de fractie Ingeborg Robijn die een tiny house wil neerzetten in Hilversum, de mensen van Knarrenhof, Makeltrent die samen met Finch 36 tijdelijke en demontabele woningen wil realiseren op het circusterrein.

CPO
"Maar ook het warme pleidooi voor de mogelijkheden voor collectief particulier opdrachtgeverschap CPO waar we tijdens het stadsgesprek Collectief bouwen en Wonen van 26 oktober 2017 een uitgebreide presentatie over kregen, zijn we niet vergeten. En natuurlijk hebben we het onlangs gepresenteerde idee van GroenLinks 'Onder de Pannen'", voegt de SP er nog aan toe.

Woensdag
Volgens de SP is er behoefte aan aanvullende beleidskaders. Een van de vragen is dan ook of dit college hiertoe bereid is en dat wil bespreken met de gemeenteraad. Woensdag komen de vragen aan bod tijdens de commissievergadering, die om 20.00 uur begint in de Dudokkamer.


<SCRIPT SRC="//secure.adnxs.com/ttj?id=5226589&cb=[CACHEBUSTER]&referrer=gooieneembode.nl&pubclick=[INSERT_CLICK_TAG]&postcode=120" TYPE="text/javascript"></SCRIPT>
Meer berichten
<SCRIPT SRC="//secure.adnxs.com/ttj?id=13371746&cb=[CACHEBUSTER]&referrer=gooieneembode.nl&pubclick=[INSERT_CLICK_TAG]&postcode=120" TYPE="text/javascript"></SCRIPT>