[video] Stemmen op mooiste nieuwe pand in Hilversum
<SCRIPT SRC="//secure.adnxs.com/ttj?id=5226589&cb=[CACHEBUSTER]&referrer=gooieneembode.nl&pubclick=[INSERT_CLICK_TAG]&postcode=120" TYPE="text/javascript"></SCRIPT>
De Melkfabriek pakte in 2013-2014 de vak- en de publieksprijs.
De Melkfabriek pakte in 2013-2014 de vak- en de publieksprijs. (Foto: Karin van Leeuwen)
video

Stemmen op mooiste nieuwe pand in Hilversum

  Buurt / wijk

HILVERSUM - Het is weer zover: Hilversummers mogen aangeven wat zij het mooiste nieuwe gebouw vinden van de afgelopen twee jaar. Stichting Hilversumse Architectuurprijs (HAP) legt de vraag nu opnieuw voor.

HAP bestaat dit jaar tien jaar en heeft de zesde verkiezing uitgeschreven van deze architectonische prijs. Wie komt er in het rijtje van bijvoorbeeld het pand van De Vorstin, De Melkfabriek of het Oosterspoorplein. Daar velt de jury een oordeel over, maar ook het publiek mag zich hierover zoals gebruikelijk uitspreken.

De variatie is groot: van de voormalige Citybioscoop tot een nieuw huizenblok of van het meest duurzame hofje in Hilversum tot een verbouwde kerk. De gegadigden zijn: Almansweide, de Anthony Fokkerweg, Belvedère, de Clemenskerk, de Dasselaarstraat, De KROon, de Dolf van der Lindenstraat 1, Foodhall Mout, de Langestraat 77 en de villa aan de Beethovelaan.

Eerder al maakte de stichting de tien genomineerden bekend. Deze week hebben wij de panden gepresenteerd in de krant en de komende dagen belichten wij alle tien op onze website, zodat de lezers een goed beeld krijgen van de verschillende projecten. Om alvast in de stemming te komen: zie de YouTube-film die HAP maakte.

Een stem uitbrengen kan op de website van de Hilversumse Architectuurprijs. Klik hier om te stemmen. Dat kan nog tot en met zondag 24 maart. 

Op donderdag 11 april weten we wie er met de publieks- en vakprijs naar huis gaat. Dat gebeurt tijdens een bijeenkomst (start om 19.30 uur) in het raadhuis. 


<SCRIPT SRC="//secure.adnxs.com/ttj?id=5226589&cb=[CACHEBUSTER]&referrer=gooieneembode.nl&pubclick=[INSERT_CLICK_TAG]&postcode=120" TYPE="text/javascript"></SCRIPT>
Meer berichten
 
<SCRIPT SRC="//secure.adnxs.com/ttj?id=13371746&cb=[CACHEBUSTER]&referrer=gooieneembode.nl&pubclick=[INSERT_CLICK_TAG]&postcode=120" TYPE="text/javascript"></SCRIPT>