Afbeelding
Foto: Bastiaan Miché

Twee delen Diependaalselaan volgende week ‘s avonds en ‘s nachts dicht

Buurt & wijk

HILVERSUM - Automobilisten die ‘s avonds nog weleens gebruik willen maken van Diependaalselaan, moeten volgende week rekening houden met wegwerkzaamheden en omleidingen. Twee delen van de drukke ringweg zijn drie nachten achter elkaar afgesloten. 

Deze twee weggedeeltes van de Diependaalselaan krijgen namelijk een nieuwe asfaltlaag. Dit gebeurt juist ‘s avonds en ‘s nachts, omdat er dan minder verkeer is. De gemeenten zegt haar uiterste best te doen om de nachtrust van omwonenden zo min mogelijk te verstoren. “Het goede nieuws is: de geluidsoverlast van de werkzaamheden duurt slechts drie nachten. En nóg beter nieuws: daarna blijft het stiller.” 

De nieuwe deklaag moet namelijk zorgen voor minder verkeersgeluid. De structuur van de nieuwe asfaltdeklaag is opener en gladder, meldt de gemeente. “Het is gemaakt met een fijn korrelig mengsel. Hierdoor is er minder wrijving op het wegdek en maakt het verkeer minder geluid. Het mengsel dat gebruikt wordt op de Diependaalselaan vermindert het geluid met drie tot vier decibel.” 

De werkzaamheden vinden plaats vanaf dinsdagavond 23 augustus tot vrijdagmorgen 26 augustus, tussen 19.00 en 6.00 uur. De twee afgesloten delen van de Diependaalselaan zijn de stukken tussen de rotonde met de Vreelandseweg tot aan de rotonde met de Kerkelandenlaan/Zeverijnstraat (West) én vanaf het kruispunt met de Eikbosserweg tot aan de rotonde Utrechtseweg (Oost). Het kruispunt Pieter de Hooghlaan/Holleweg blijft wel bereikbaar.

Het autoverkeer wordt per deel van de afsluiting omgeleid. Deze omleidingen staan op gele verwijzingsborden. De omleiding rond de westelijke afsluiting gaat twee richtingen op via Loosdrechtseweg – Vaartweg – Gijsbrecht van Amstelstraat – Vreelandseweg. De omleiding vanuit het zuidwesten richting de A27 gaat via Bosdrift – Gijsbrecht van Amstelstraat – Utrechtseweg. Vanaf de A27 richting de N201 gaat het via de Utrechtseweg – Gijsbrecht van Amstelstraat – Neuweg – Hilvertsweg. Op maandag 29 augustus worden de putten teruggeplaatst in het nieuwe asfalt. Hier kan het verkeer last van hebben.

Uit de krant