Afbeelding
Foto's: Eduard Metz

Alle eer voor Meijndert Ruitenberg bij zijn afscheid als voorzitter van De Geus

Buurt & wijk

HILVERSUM - Bij zijn officiële afscheid als voorzitter van Stichting de Geus is Meijndert Ruitenberg in het zonnetje gezet. Ook burgemeester Gerhard van den Top dankte de 69-jarige Hilversummer voor zijn inzet en overhandigde hem een speciaal speldje.

Ruitenberg was toch wel onder de indruk van alle aandacht afgelopen zaterdag, tevens Nationale Burendag. In een vol wijkcentrum uitten veel mensen hun waardering voor de man die tien jaar voorzitter was van de stichting en het wijkcentrum samen met Ed Bakker weer helemaal op de kaart heeft gezet. “Maar je wordt een dagje ouder”, verklaart hij zijn besluit om af te treden.”

Zelf zegt Ruitenberg, die twee jaar terug al een koninklijke onderscheiding ontving, dat het succesvol runnen van het wijkcentrum echt teamwerk was. “Daar ben ik echt trots op, ik heb het echt niet alleen gedaan”, zegt hij. “Het is uit de hand gelopen. We hebben iets bereikt wat bijna uniek aan het worden is. Iedereen kan dit wijkcentrum in- en uitlopen. Je hebt hier allerlei clubs. Te veel om op te noemen. Het is ook zulk leuk werk. Nee, het is geen werk. Het is hobby.”

Wie overigens nu denkt dat Ruitenberg nooit meer in de Geus te zien zal zijn, heeft het uiteraard mis. Hij blijft vrijwilliger en mensen helpen, alleen nu niet meer als voorzitter. “Ik moet het even rustig aan doen, ook vanwege mijn gezondheid. Maar ik voel mij nog steeds een jonge hond.” Ruitenberg is als voorzitter opgevolgd door Bianca Verweij. Jan Slingerland is vicevoorzitter. 


Uit de krant