Afbeelding
Foto: Ektor Tsolodimos

Woningaanbod in Hilversum: meer ruimte en kansen voor kopers

Buurt & wijk

HILVERSUM - Het woningaanbod in Hilversum is het afgelopen kwartaal fors toegenomen: van 207 naar 276. Dat is 33 procent hoger dan het vorige kwartaal. Bovendien wordt er gemiddeld minder betaald voor een woning. 

Makelaar Dirk Schipper van Schuitema Hoekstra en Van Eck Makelaars licht toe: “De stijging van aanbod gaat hand in hand met een daling in verkoopprijzen. Dit zorgt ervoor dat de woningzoeker meer keuze heeft dan voorheen.”

In Hilversum werd in het derde kwartaal van 2022 gemiddeld 532.000 euro betaald voor een woning, dit is een daling van 2,1 procent ten opzichte van vorig kwartaal. Eind 2021 betaalde kopers voor een woning in Hilversum een bedrag van 569.000 euro. 

Ook landelijk stijgt het aanbod van te koop staande woningen. In het derde kwartaal zijn circa 32.500 woningen verkocht. Dat is 22 procent minder dan een eerder kwartaal. Een woning staat in Nederland nu gemiddeld 27 dagen te koop, waar dit een kwartaal geleden nog 23 dagen betrof. 

De transactieprijzen van woningen in Nederland zijn dit kwartaal gedaald met 5,8 procent ten opzichte van het tweede kwartaal van 2022, zo blijkt uit de kwartaalanalyse van de NVM. Met deze daling zijn de prijzen van woningen bijna op hetzelfde niveau als eind 2021. 

Uit de krant

Voorproefje Gooi en Eembode Extra? Schrijf je in voor de dagelijkse nieuwsbrief