Afbeelding
Foto: Pixabay

Hilversummer vreest ‘ellendig uitzicht’ door bouwplan buren

Buurt & wijk

HILVERSUM - A. Schouten heeft de gemeente Hilversum voor de rechter gesleept. Schouten heeft problemen met het bouwplan van zijn buren aan de Eemnesserweg. De rechtszaak diende donderdag in de rechtbank in Utrecht.

Die buren kregen vergunning om een winkel om te bouwen tot woning. Schouten woont in een wijk met beschermd stadsgezicht. “Wat heb ik aan beschermd stadsgezicht als ik hier op uit moet kijken?”, vroeg hij aan de rechter. Zijn buren bouwen een stenen loods om met zonnepanelen en airco’s op het dak. Die airco’s maken lawaai, vindt Schouten. Hij eiste dat de vergunning wordt ingetrokken. Schouten noemde zijn uitzicht ‘ellendig’.

De gemeente mag dit bouwplan goedkeuren, zei een woordvoerder. De klager heeft geen zwaarwegend belang om dit te stoppen. Dit gebouw staat er al en volgens de regels mag daar iets aan verbouwd worden. Dit gebouw zou er nu misschien niet komen, maar dat is niet van belang. In het huidige bestemmingsplan mag dit wel verbouwd worden, aldus de gemeente.

De buren begrijpen niet waarom Schouten zich zo druk maakt. Zij doen alles volgens de regels. Zij zijn blij dat zij prettig kunnen wonen op die plek. Hij heeft totaal geen last van hen, stellen de buren. Zij houden zich aan alle afspraken. Als er overlast komt dan zal de gemeente handhaven. Als de airco’s teveel lawaai maken dan zal de gemeente optreden.

De rechtbank beslist op 29 december of de vergunning in stand blijft.

Uit de krant

Voorproefje Gooi en Eembode Extra? Schrijf je in voor de dagelijkse nieuwsbrief