Afbeelding
Foto: © Foto Miché / Bastiaan Miché

Camera’s Snelliuslaan moeten opnieuw sluipverkeer in beeld brengen

Buurt & wijk

HILVERSUM  - Met het plaatsen van enkele camera’s op de Snelliuslaan wil de gemeente Hilversum het sluipverkeer rond de ‘buitenring Noord’ (Johannes Geradtsweg) net als vorig jaar in beeld brengen.

Dat zegt een gemeentewoordvoerder op vragen van de Gooi en Eembode. Onduidelijk was waarom de camera’s waren geplaatst. Ook enkele bewoners van de drukke weg, die vaak als sluiproute wordt gebruikt, wisten afgelopen week nog van niks. De laatste keer dat dit soort camera’s er stonden, vertelt een bewoonster, was vanwege de extra veiligheidsmaatregelen op het Media Park vanwege de uitzendingen van RTL Boulevard.

Maar daar heeft het plaatsen van deze camera’s nu dus niks mee te maken. De gemeente laat weten dat er vorig jaar november een zogenoemde 0-meting van de verkeersstromen op de buitenring Noord heeft plaatsgevonden. Hierbij zijn verkeerstellingen uitgevoerd en enkele camera’s geplaatst voor anonieme kentekenherkenning om sluipverkeer in beeld te brengen. Ook lagen er telslangen op de weg.

Inmiddels zijn er op de Johannes Geradtsweg ‘slimme verkeerslichten’ geplaatst. Deze moeten zorgen voor een betere doorstroming op de drukke ringweg. Nu zijn dus echter ook de camera’s en teslangen terug. “Nu willen wij deze week (week 48) door hetzelfde onderzoek uit te voeren kijken wat het effect is op de doorstroming van auto’s door het gebruik van deze slimme verkeerslichten”, aldus de woordvoerder. “Eind deze week is het onderzoek afgerond en worden alle camera’s en telslangen weer verwijderd.”

Uit de krant