Foto: Bastiaan Miché
Foto: Bastiaan Miché

Teleurstelling bij omwonenden Clemenskerk

  Buurt / wijk

HILVERSUM – Als het trampolinepark in de Clemenskerk komt, dan betekent dat een fikse achteruitgang van de buurt. Buurtbewoners vrezen substantieel meer verkeer rond het godshuis aan de Bosdrift met negatieve gevolgen voor de gezondheid voor de wijkbewoners. Dat schrijven zij in een brief aan het college van burgemeester en wethouders.

Als de plannen van Flight Deck 53 doorgaan dan leidt de komst van het indoortrampolinepark tot een verslechtering van de leefbaarheid van de wijk, zo stellen de bezorgde briefschrijvers. De toename van het verkeer, want de onderneming zal een verkeeraantrekkende werking hebben, is het donkerbruine vermoeden, zal zorgen voor meer lawaai, licht- en luchtvervuiling.

Jeugd
Hiermee reageren omwonenden van de Clemenskerk op de brief van wethouder Floris Voorink. In dit schrijven aan de raad stelde hij juist dat het trampolinepark Hilversum iets nieuws biedt en dat het springpark goed past in het gemeentelijk beleid om de jeugd aan het bewegen te krijgen. Wel vermeldde de VVD'er dat de initiatiefneemster aan verschillende voorwaarden moet voldoen.

Teleurstellend
Dat Voorink de leefbaarheid in de wijk niet aanhaalt, steekt de buurtbewoners. Zeker omdat zij twee maanden terug hun zorgen al kenbaar hebben gemaakt aan het gemeentebestuur. Het niet noemen van de leefbaarheid vinden de bewoners teleurstellend.

Stoeptegels en paaltjes
"Met geen woord wordt gerept over de onrust in de wijk hierover, ook niet over het signaal dat wij aan de gemeente hebben afgegeven. De gemeente heeft papieren vol geschreven met plannen over leefbare wijken. Buurtbewoners mogen meepraten over het inrichten van de wijk, lezen we. Maar mag dat alleen over stoeptegels en paaltjes? Worden we niet serieus genomen als het gaat om grotere veranderingen in de wijk die daadwerkelijk de leefbaarheid bedreigen?", is hun vraag.


reageer als eerste
Elke donderdag het Gooi en Eembode per e-mail
Meer berichten