Bewoonsters Marit van Waveren en Inge Dikken hebben met hulp van Jelle Harder en Karin Walters een bezwaarschrift ingediend.
Bewoonsters Marit van Waveren en Inge Dikken hebben met hulp van Jelle Harder en Karin Walters een bezwaarschrift ingediend. (Foto: Bastiaan Miché)

Bewoners van Anthony Fokkerweg in verzet tegen bomenkap

  Buurt / wijk

HILVERSUM - Niet geschoten is altijd mis. Daarom laten bewoners van de Anthony Fokkerweg weer van zich horen. Zij zien nut en noodzaak van de Verlegde Weg over Anna’s Hoeve nog altijd niet in. Zij zien nu al de leefbaarheid van hun omgeving achteruit gaan. Als er straks dan ook nog eens 380 bomen verdwijnen voor en naast hun deur dan wordt het allemaal nog slechter. Vandaar dat zij een bezwaarschrift hebben ingediend.

Volgens de planning van de gemeente moeten in het tweede deel van volgend jaar 380 bomen gekapt worden om zo de HOV-busbaan te kunnen realiseren, die van de Minckelersstraat rechtsaf gaat naar de Anthony Fokkerweg, langs of over het speelveld, doorloopt tot het spoor, waar het doorgaat richting Baarn. Dat de kapvergunning zo vroeg is aangevraagd en inmiddels is verstrekt, heeft te maken met de bouwweg die er komt.

Twaalf kantjes
Dinsdag zijn de opgehaalde handtekeningen in de straat tegen de kap van de bomen en het uitvoerige bezwaarschrift afgegeven in het stadskantoor. Twaalf kantjes telt het bezwaarschrift, waarin in zestien punten wordt uitgelegd dat de komst van het HOV-tracé en het moeten verdwijnen van bijna 400 bomen voor dit deel van het plan onnodig is.

Effect
Een van de belangrijkste bezwaren heeft te maken met de ecologie. Volgens de bezwaarmakers heeft de gemeente Hilversum geen beoordeling gemaakt van het effect van de geplande kap op de huidige planten en dieren die daar nu leven.

Ecologisch
Op grond van de Algemeen Plaatselijke Verordening (APV) en Velbeleid zitten hier voorwaarden aan vast. Ecologisch onderzoek en compensatieplan ontbraken toen de stukken ter visie lagen. "Hiermee is het besluit onrechtmatig", is te lezen als eerste punt in het bezwaarschrift.

Lees verder in de digitale editie


reageer als eerste
Elke donderdag het Gooi en Eembode per e-mail
Meer berichten