Foto: Bastiaan Miché

Is mediacultuurcluster op de Kerkbrink haalbare kaart?

  Buurt / wijk

HILVERSUM De Kerkbrink is qua inrichting een plein dat op meerdere gedachten hinkt. Daar willen de gemeente, ondernemers en vele inwoners van af. Wordt het een plein met een stevig mediacultuurkarakter? Dat is wel wat nu onderzocht gaat worden.

Volgens wethouder Wimar Jaeger van Cultuur en Media zijn er kansen om op de Kerkbrink een bundeling te creëren van organisaties en bedrijven met een mediaculturele achtergrond. Bibliotheek Hilversum, Museum Hilversum, Grafisch Atelier Hilversum, Scenecs Filmfestival, de lokale omroep 6FM/RTi en een aantal vastgoedpartijen doen tot eind 2017 serieus onderzoek naar de haalbaarheid van dit voornemen. Woensdagmiddag ondertekenden de deelnemers samen met de gemeente de intentieovereenkomst Mediacluster Kerkbrink.

BCC-gebouw
Mogelijkheden wat panden betreft zijn er genoeg. Zo zou de bibliotheek zich kunnen gaan huisvesten in het BCC-gebouw. "BCC kan dan verhuizen naar een ander pand van eigenaar Achmea, want die willen we niet kwijt", meldt Jaeger. Ook op de begane grond en de kelder van het voormalige postkantoor liggen bijvoorbeeld kansen voor de geïnteresseerden.

De wethouder verwacht begin 2018 de resultaten van het haalbaarheidsonderzoek voor te kunnen leggen aan de gemeenteraad.


reageer als eerste
Elke donderdag het Gooi en Eembode per e-mail
Meer berichten