Burgemeester Broertjes en wethouder Van der Want namen de brandbrief in ontvangst van de kinderen die in maart het pand uit moesten vluchten.
Burgemeester Broertjes en wethouder Van der Want namen de brandbrief in ontvangst van de kinderen die in maart het pand uit moesten vluchten. (Foto: Bastiaan Miché)

Hartenkreet voor buurthuis De Lelie

  Buurt / wijk

HILVERSUM - Vrijwilligers van het afgebrande buurthuis De Lelie hebben samen met enkele kinderen een brandbrief aangeboden aan burgemeester Pieter Broertjes en verantwoordelijk wethouder Eric van der Want. Zij willen beter op de hoogte gehouden worden van de ontwikkelingen en willen vooral betrokken worden bij de plannen.

"Bij de vrijwilligers heerst het gevoel dat ze een beetje ondergesneeuwd worden", gaf buurtbewoonster en vrijwilligster Jacqueline van Oostveen aan in de raadzaal. Er is begrip voor de complexe situatie die is ontstaan. Het pand van het in maart afgebrande wijkcentrum is eigendom van de Emmausparochie. De gemeente is in gesprek met het bisdom in Haarlem. Uitsluitsel is er een dikke zes maanden nadat het buurthuis in vlammen opging nog steeds niet.

Tevens is er de vrees dat er geen nieuwe De Lelie komt. Dat maakten de kinderen, die op woensdag 22 maart in het pand zaten toen de eerste brand uitbrak, duidelijk aan de twee bestuurders. In twee volgeschreven enveloppen met daarop kreten als 'Love Lelie' en 'De Lelie moet blijven' zaten de hartenkreten uit de buurt.

Van het kerkbestuur hebben buurtbewoners goedkeuring gekregen om wat aan het aangezicht te doen. Vrijwilligers, (school)kinderen en buurtbewoners kijken dagelijks naar het afgebrande gebouw.

Lees morgen in de Gooi en Eembode/Hilversums Nieuws: 'Gemeente spreek je uit voor een nieuwe Lelie'


reageer als eerste
Elke donderdag het Gooi en Eembode per e-mail
Meer berichten