Het parochiebestuur heeft De Lelie in de verkoop staan.
Het parochiebestuur heeft De Lelie in de verkoop staan. (Foto: Bastiaan Miché)

Drie prille ideeën op tafel voor nieuwe voorziening Bloemenbuurt

  Buurt / wijk

HILVERSUM - "Er moet een buurthuis terugkomen op deze locatie", liet wethouder Eric van der Want vorige week donderdag onomwonden weten. Maar wat voor nieuwe voorziening komt er dan in de Bloemenbuurt? Momenteel liggen drie prille ideeën op tafel, die de gemeente de komende tijd verder in de grondverf gaat zetten.

De crux ligt bij het bestuur van de Emmaus-Paulusparochie. De eigenaar van De Lelie heeft besloten het in maart afgebrande wijkcentrum te gaan verkopen. "Wij zijn geen projectontwikkelaar", zei Herman ter Riele donderdag tijdens de informatiebijeenkomst in het tuinhuis van St. Carolus.

Volgens de woordvoerder hebben vier projectontwikkelaars zich gemeld, maar het is niet de bedoeling van de kerk om De Lelie aan de hoogste bieder te verkopen. Ter Riele benadrukte dat zij willen verkopen aan diegene die het beste gehoor geeft aan de maatschappelijke bestemming die deze plek heeft. Uit de zaal kwam de vraag hoe hard het parochiebestuur blijft vasthouden aan de eis van maatschappelijke bestemming. Sommige buurtbewoners zijn sceptisch.

Lees verder in de digitale editie


reageer als eerste
Elke donderdag het Gooi en Eembode per e-mail
Meer berichten