Michiel Eereberg, fractielid Hart voor Hilversum, samen met bestuursleden BIK Charlotte de Boer, Arthur Verweij en Mirjam van der Werff.
Michiel Eereberg, fractielid Hart voor Hilversum, samen met bestuursleden BIK Charlotte de Boer, Arthur Verweij en Mirjam van der Werff. (Foto: Koosje de Beer)

Bewonersvereniging BIK tevreden over de nieuwe bouwplannen in hun buurt

  Buurt / wijk

Hilversum - Een bouwblok van drie verdiepingen met gevels van 67 meter en 73 meter lang voor hun deur: voor de bewoners van de Lieven de Keylaan en de Outshoornlaan was dit een jaar geleden een waar schrikbeeld. Ook omdat gemeente en woningbouwcorporatie niet echt openstonden voor een gesprek.

Een turbulente commissie Ruimte, waar 56 mensen uit de buurt aanwezig waren, heeft schot in de zaak gebracht. "We hebben nu elke maand overleg met de architect, Dudok Wonen, de Alliantie en de gemeente", vertelt Mirjam van der Werff, bestuurslid van bewonersvereniging BIK. "Op een paar details na kunnen we ons vinden in de plannen die er nu liggen."

Uiteindelijk bleek de ophef rond de restkavel tussen de Lieven de Keylaan en de Outshoornlaan een storm in een glas water, zegt Arthur Verweij, medebestuurslid van BIK, dat staat voor Vereniging Buurtbelangen Invulling Keyplan, achteraf. "Na de commissievergadering, waar wij luid en duidelijk ons protest hebben laten horen, is er snel een overleg opgestart tussen de woningbouwcorporaties, een projectleider van de gemeente, de architect en ons. Die eerste bijeenkomst was emotioneel. Gelukkig maakten de architect en de corporaties al heel snel duidelijk dat zij niet van plan waren om de maximale bouwhoogtes aan te houden. Onze angst bleek onterecht, maar dat hadden we natuurlijk graag eerder gehoord."

Lees verder in de digitale editie


reageer als eerste
Elke donderdag het Gooi en Eembode per e-mail
Meer berichten