Buurtbewoners ervaren veel overlast van de bezoekers van Koffiesjop Andorra.
Buurtbewoners ervaren veel overlast van de bezoekers van Koffiesjop Andorra. (Foto: Bastiaan Miché)

Omwonenden zijn overlast coffeeshop spuugzat

  Buurt / wijk

HILVERSUM - Sluit de deuren voorgoed. De gemeente moet deze mogelijkheid met beide handen aangrijpen nu Koffiesjop Andorra is verkocht. Dat vinden omwonenden van de Schapenkamp.

Zij hebben aangegeven dat zij de overlast, die de coffeeshop volgens hen veroorzaakt, spuugzat zijn.

Foutparkeren. Uitritten die geblokkeerd zijn. Hardrijders. Klanten die onder invloed rijden. Harde muziek die uit de speakers schalt. Agressieve bezoekers van de shop. Onveilig gevoel in de eigen straat. Het is een kleine opsomming van de overlast die deze kinderrijke buurt ervaart.

En in de afgelopen jaren is het aantal klachten alleen maar toegenomen. Wat hen betreft had de gemeente van de gelegenheid gebruik moeten maken om de zaak van Peter Samson over te nemen, de zaak te sluiten, en daarmee in één klap een einde te maken aan alle onrust en overlast.

Die kans lag voor het grijpen. Samson stopt na 33 jaar met zijn onderneming aan de Schapenkamp 192a. Inmiddels heeft hij een koper gevonden: een collega uit Haarlem. Deze mededeling verraste de omwonenden. Zeker omdat er veelvuldig overleg is geweest tussen gemeente, politie, de shopeigenaar en de buurt.

Donderdag meer hierover in de Gooi en Eembode/Hilversums Nieuws.


reageer als eerste
Elke donderdag het Gooi en Eembode per e-mail
Meer berichten