Het volgende gebied waar de automobilist moet betalen?
Het volgende gebied waar de automobilist moet betalen? (Foto: Bastiaan Miché)

Petitie winkeliers Seinhorst tegen betaald parkeren

  Buurt / wijk

HILVERSUM - Heel Hilversum is in 2030 een betaald parkeergebied, maakte de gemeente Hilversum eerder al bekend. Inmiddels heeft de 'olievlek' betaald parkeren in Hilversum-Oost de Jan van der Heijdenstraat bereikt. En dus is de parkeerplaats voor Winkelcentrum Seinhorst de eerstvolgende in de rij. Winkeliers zijn daarom een onlinepetitie gestart.

Daniëlle Guitoneau en Daphne van Asselt van Haarmode Guitoneau zijn de petitie - inmiddels zo'n 600 keer ondertekend - enkele weken terug begonnen. Laatstgenoemde geeft toe dat er door de politiek nog niets is besloten, er is ook nog geen benodigde enquête onder buurtbewoners voor betaald parkeren gestart, maar er is iets gaande, meent zij. "Ook veel klanten van ons maken zich hier zorgen over."

De belangrijkste reden waarom de winkeliers tegen zijn is natuurlijk de angst dat de maatregel hen klanten kost. Dat zegt ook Jordi Latumahina van kaas- en notenwinkel Alexanderhoeve. Ook hij wil dat de situatie blijft zoals hij is. Wel snapt hij het standpunt van omwonenden die in het nu nog gratis parkeergebied nergens hun auto kunnen stallen en daar graag verandering in zien.

Verkeerswethouder Floris Voorink is op de hoogte van de petitie. Hij vertelt dat er nog niets is besloten, maar vindt wel dat er iets moet gebeuren. Bewoners in de wijk hebben immers - zoals bij de Taludweg wel zo is - niet de luxe om hun auto op de oprit te stallen.

De online petitie is hier te vinden. 


reageer als eerste
Elke donderdag het Gooi en Eembode per e-mail
Meer berichten