Het oude Flint-Stonespand wordt getransformeerd.
Het oude Flint-Stonespand wordt getransformeerd. Foto: Bastiaan Miché

Winkelleegstand Hilvertsweg is niet zorgelijk

Buurt / wijk

HILVERSUM - De situatie wat betreft leegstand op de Hilvertsweg is niet zorgelijk. Dat zei wethouder Wimar Jaeger tegen de commissie Economie en Bestuur.

Naar aanleiding van vragen van de SP, die de vele leegstaande winkels op deze straat een zorgelijke ontwikkeling vindt, ging de wethouder tijdens de vergadering in op deze kwestie. Jaeger gaf aan dat het college niet beschikt over exact cijfermateriaal, maar wel het aantal leegstaande panden goed op het netvlies heeft. “Wij constateren dat er altijd wel leegstand is. Frictieleegstand. Ik constateer uit gesprekken die wij voeren met eigenaren en ondernemers dat er geen zorgelijke situatie is. Het is niet dat we hier enorm aan de bel trekken”, aldus de wethouder.

Dat betekent niet dat de gemeente op haar lauweren rust. Jaeger vertelde de commissie dat er samen met vastgoedeigenaren en ondernemers gesproken en gekeken wordt naar de situatie, die volgens hem ook te maken heeft met de problematiek van een aanloopstraat. Hoe maak je de winkels en de Hilvertsweg aantrekkelijker.

Vanuit dat oogpunt staat Hilversum positief tegenover herbestemming of transformatie van panden. Als voorbeeld gaf de wethouder Hilvertsweg 104 waar restaurant Flint-Stones in zat. “Dat wordt getransformeerd naar wonen”, meldde Jaeger. En even verderop moet de voormalige vrouwensportschool aan de Hilvertsweg 89-91 het tijdelijke nieuwe onderkomen worden van het afgebrande wijkcentrum de Lelie.

Uit de krant