Buurt Clemenskerk pislink over bomenkap
<SCRIPT SRC="//secure.adnxs.com/ttj?id=5226589&cb=[CACHEBUSTER]&referrer=gooieneembode.nl&pubclick=[INSERT_CLICK_TAG]&postcode=120" TYPE="text/javascript"></SCRIPT>
De bomenkap begon donderdagmorgen.
De bomenkap begon donderdagmorgen. (Foto: Bastiaan Miché)

Buurt Clemenskerk pislink over bomenkap

  Buurt / wijk

HILVERSUM - De verhoudingen tussen de tegenstanders van het veelbesproken trampolinepark in de Clemenskerk en gebouweigenaar BOEi zijn de afgelopen dagen niet veel beter geworden. Bewoners werden namelijk donderdagmorgen vrij plotseling geconfronteerd met de kap van zeventien bomen achter het gebouw aan de Bosdrift.

Pas enkele dagen terug kregen sommige buurtbewoners - lang niet allemaal - de mededeling dat donderdag de bomen tegen de vlakte zouden gaan. Dit vanwege een parkeerplaats en horecaterras voor bij het springpark. En dat terwijl, meldt buurtbewoonster Charlotte van den Bergh, twintig bewoners bij de rechtbank beroep hebben aangetekend tegen de plannen voor een trampolinepark.

Broedseizoen
Namens BOEi zegt projectmanager Han Wartna van de Clemenskerk dat er 'gewoon' een vergunning is. En dat veel buurtbewoners niet zijn geïnformeerd komt volgens hem doordat pas laat duielijk was wanneer de kap zou plaatsvinden. Bovendien moest dit voor de start van het broedseizoen (15 maart) gebeuren. Wanneer de vergunning is verleend, weet Wartna niet. Het is al wel een tijdje geleden.

Volgens de bewoners was dit mei 2013. Zij vragen zich daarom af of de vergunning nog wel geldig was. "Sinds 2013 is er veel veranderd op het terrein, een deel van de tuin met pastorie is verkocht", aldus Van den Bergh." En we hebben de gemeente en BOEi er in het bezwaar en beroep op gewezen dat er nog archeologisch onderzoek moet plaatsvinden, voordat er mag worden gegraven. De rechtbank is verzocht ook hierover te oordelen."

Oproep
Buurtbewoonster Jacqueline van Oostveen, bekend van Buurtpost Zuid De Lelie, deed donderdagmorgen - vlak voordat de kap begon - nog een oproep aan BOEi om deze uit te stellen. Immers, zowel de buurt als de (leerlingen van de )Paulusschool ernaast waren niet goed geïnformeerd. "Wij als buurtbewoners, omwonenden en kinderen, ouders en medewerkers van de Paulusschool genieten elke dag van de mooie bomen. Wij kijken naar deze tuin. Dus hoe langer de bomen blijven staan wat ons betreft hoe beter."

Helaas voor Van Oostveen en alle anderen ging de kap donderdagmorgen gewoon door. Een gemeentewoordvoerder bevestigt de vergunning voor de kap van de bomen, die inderdaad voor 15 maart moet plaatsvinden. "Er vindt herplanting plaats op de erfgrens met de school. Wij weten dat de communicatie met de buurt gevoelig ligt. Wij hebben regelmatig overleg met BOEi en zullen een volgend overleg het belang van de communicatie met de buurt onder de aandacht brengen."  


<SCRIPT SRC="//secure.adnxs.com/ttj?id=5226589&cb=[CACHEBUSTER]&referrer=gooieneembode.nl&pubclick=[INSERT_CLICK_TAG]&postcode=120" TYPE="text/javascript"></SCRIPT>
Meer berichten
<SCRIPT SRC="//secure.adnxs.com/ttj?id=13371746&cb=[CACHEBUSTER]&referrer=gooieneembode.nl&pubclick=[INSERT_CLICK_TAG]&postcode=120" TYPE="text/javascript"></SCRIPT>