Politici hielpen een handje bij het neerzetten van het bord.
Politici hielpen een handje bij het neerzetten van het bord. Foto: Bastiaan Miché

'Oost is niet het nachtkastje van Hilversum'

Buurt / wijk

HILVERSUM - De maat is vol. Zes bewonersorganisaties in Hilversum-Oost maken een duidelijk statement: ze willen inspraak krijgen en betrokken worden bij de plannen die gemaakt worden in hun eigen leefomgeving. Zij hebben het gevoel dat het alleen maar over hen gaat.

Daarom zijn de verenigde bewoners een actie gestart. Dat doen zij met 'We Hlive here too', een knipoog naar het merk Hilversum. "Wij willen laten weten dat dat Hilversum-Oost niet het nachtkastje van Hilversum is waarin je maar van alles achter het ijzeren gordijn van het spoor moet wegstoppen", opende Patrick Weening van bewonersvereniging OSP zaterdagochtend op het Oosterspoorplein het bal. "Wij wonen hier nog. De gemeente is heel druk geweest aan de centrumkant, terwijl hier al jaren aandacht en actie nodig zijn."

Problemen als huisjesmelkers, jongerenoverlast, het gebrek aan betaalbare huur- en koopwoningen, verkeersveiligheid en bereikbaarheid bestaan al heel lang, maar daar wordt volgens Weening niets aan gedaan.

In Oost moet en staat veel te gebeuren. Of het nou om de kleine spoorbomen gaat, de herontwikkeling van Leen Bakker, wat te doen na de verhuizing van de Hunkemöller op de Liebergerweg en nog veel meer. Meedenken en -praten over de plannen en de invulling is wat de bewonersorganisaties van de OSP, Villa Industria, Liebergerweg, de Geuzen-, de Electro- en de Astronomiebuurt willen. Zij zijn de experts van hun eigen buurt.

Lees verder in de digitale editie

Uit de krant