Sander en Caroline die hun bruidskus met mondkapje op doen
Sander en Caroline die hun bruidskus met mondkapje op doen Foto: Jean-Luc Sleijpen

Trouwen in coronatijd: bruidskus met mondkapje op

Coronavirus

HILVERSUM - Een bijzondere plechtigheid, zo is de bruiloft van Sander Sleijpen en Caroline Snoek wel noemen. Het Zeeuwse stel gaf elkaar deze week het jawoord onder aparte omstandigheden in Hilversum, waar het kersverse paar sinds kort woont. 

In groepjes van twee richting het raadhuis, stoelen die twee meter uit elkaar stonden en een bruidskus met een mondkapje op. 

En ook geen trouwfeest en huwelijksreis. "We hebben even getwijfeld of het door moest gaan, ook omdat onze oma's er niet bij konden zijn, maar we keken erg uit naar deze datum", vertelt Sleijpen. "De mondkapjes symboliseren de bijzondere tijd waarin we zijn getrouwd."

Dat het huwelijk er aan zat te komen, was voor de familie geen verrassing. Sleijpen, geboren in Oost-Souburg, en Snoek, grootgebracht in Vlissingen, kennen elkaar al sinds de middelbare school toen ze veertien jaar oud waren. Op hun achttiende kwam het tot een relatie. 

Op hun dertigste wilden ze samen in het huwelijksbootje stappen, zo besloten ze vorig jaar. Dat gebeurde in het dorp waar ze sinds kort wonen, in het bijzijn van de familie uit Zeeland, die ook voor de mondkapjes had gezorgd. "Het was een bijzondere dag. Er mochten maar negen mensen bij de ceremonie aanwezig zijn, onze ouders en de getuigen. Het huwelijksfeest houden we later. En ook de huwelijksreis, we willen naar Nieuw-Zeeland, kan nu helaas niet doorgaan. Gelukkig hadden we die nog niet geboekt."

Uit de krant