Afbeelding
Foto: © Foto Miché / Bastiaan Miché

Metropole Orkest weer terug naar de oprichtingsgedachte

Coronavirus

HILVERSUM - In De Egelantier kunnen ze nu genieten van Dolf's Choice, de nieuwe cd van het Metropole Orkest. Vertegenwoordigers van het orkest overhandigden woensdag de cd met een nostalgisch tintje en lieten daarvan ook wat horen. Het Metropole viert dit jaar het 75-jarige bestaan en brengt met dit cadeau aan verpleeghuizen hoop en vertier.

Het brengen van verlichting in lastige omstandigheden zit in het dna van het Metropole Orkest. Vlak na de Tweede Wereldoorlog werd het orkest opgericht om het volk 'hoop en vertier' te brengen. Die oprichtingsgedachte is actueler dan ooit, stellen de muzikale Hilversummers. Omdat de coronacrisis de verpleeghuizen in Nederland hard raakt, brengt het Metropole de favoriete muziek van oprichter en oud-dirigent Dolf van der Linden rond. Het orkest heeft een speciale cd gemaakt met zijn mooiste nummers.

(Tekst gaat verder onder de foto)


© Foto Miché / Bastiaan Miché

"We hopen dat we met onze muziek de bewoners in verpleeghuizen troost kunnen bieden in deze zware tijden", aldus Jan Geert Vierkant, directeur Metropole Orkest. "Ik heb vaak meegemaakt dat de muziek van Dolf van der Linden bij veel ouderen ontroerende herinneringen oproept en ben er trots op dat we ook nu we 75 jaar bestaan uitvoering kunnen geven aan onze oprichtingsgedachte.”

Gisteren heeft het orkest in zeven verschillende plaatsen in Nederland, waaronder Hilversum en Laren, persoonlijk de cd's gebracht naar de verzorgingstehuizen. Binnenkort ontvangen alle zorgcentra Dolf's Choice, een actie die mede mogelijk is gemaakt door Actiz branchevereniging van zorgorganisaties en BNP Paribas, de hoofdsponsor van het orkest.

Uit de krant