Afbeelding
Foto: Filmtheater Hilversum

Filmtheater Hilversum opent de deuren weer op 4 juni

Coronavirus

HILVERSUM - Het hoge woord is eruit: Filmtheater Hilversum heropent de deuren officieel op donderdag 4 juni. De dagen ervoor kan een aantal mensen al een voorproefje krijgen.

Het protocol is af, de vrijwilligers zijn getraind. Niets staat de heropening van het filmtheater aan het Herenplein meer in de weg. Volgende week donderdag opent de culturele instelling de deuren weer; uiteraard coronaproof. Het programma van de eerste speelweek  - van donderdag 4 juni tot en met woensdag 10 juni - is al bekend.

"Uiteraard moet er nog een hoop gebeuren voor de deuren op 4 juni open kunnen. De projectoren moeten opwarmen, de filmdoeken moeten weer wennen aan publiek in de zaal en uiteraard moeten de stoelen worden voorverwarmd. En dat kan het filmtheater natuurlijk niet zonder haar bezoekers", zo stelt het filmtheater. 

Dat houdt een aantal dagen voorproeven in. Op dinsdag 2 juni en woensdag 3 juni zijn er twee proefavonden. Ook hiervoor zijn al kaartjes te koop via de website. Het zogeheten voorproefmenu ziet er als volgt uit: Dinsdag 2 juni, 19.00 uur: De beentjes van Sint-Hildegard. Dinsdag 2 juni, 19.30 uur: The Wild Goose Lake. Woensdag 3 juni, 19.00 uur: Voorpremière La Vérité .Woensdag 3 juni, 19.30 uur: Voorpremière Das Vorspiel.

Coronaproof houdt onder meer in dat er minder bezoekers een zaal in mogen en dat er anderhalve meter afstand gehouden moet worden. Kaarten kunnen alleen online worden besteld. Daarnaast gelden er aangepaste openingstijden. "Dat klinkt misschien als veel regeltjes, maar eigenlijk is het heel simpel: volg de instructies van de medewerkers op en een bezoek aan het filmtheater wordt gezellig en leuk als vanouds", is de boodschap.

Voorlopig is er sprake van een week- en geen maandprogramma. "Met alle onzekere factoren, zoals de beperkte capaciteit en de kortere openingstijden, is het helaas niet mogelijk een maand vooruit te programmeren. Houd dus de website, nieuwsbrief en social media kanalen goed in de gaten", aldus het filmtheater.

Uit de krant