Gooisch Podium moest dicht, niet fietsen op Groest en Kerkbrink lastig te handhaven

Op veel fronten wennen aan versoepeling coronamaatregelen

11 jun 2020, 17:30 · leestijd 2 minuten Coronavirus
Op de terrassen in Hilversum gaat het veelal goed (zoals hier op de foto), alleen op piekmomenten willen de coronaregels nog wel eens in het gedrang komen, meldt de gemeente.
Op de terrassen in Hilversum gaat het veelal goed (zoals hier op de foto), alleen op piekmomenten willen de coronaregels nog wel eens in het gedrang komen, meldt de gemeente. Foto: © Foto Miché / Bastiaan Miché

Met het verruimen van de regels per 1 juni, die in een nieuwe noodverordening COVID-19 zijn vastgelegd, is het voor velen nog wel even zoeken. Vanuit het handhavingsperspectief meent de gemeente dat het in Hilversum redelijk goed gaat, al zijn er nog de nodige aandachtspunten.

Zo heeft Het Gooisch Podium aan de Kampstraat afgelopen weekend de deuren moeten sluiten. In deze nachtzaak werden de regels, die zijn opgesteld in de nieuwe noodverordening, niet in acht genomen, aldus de gemeente. Nachtzaken mogen volgens dit stuk helemaal niet open zijn. 

Zo blijf je betrokken. Afbeelding


Nog geen abonnee? Meld je nu aan en krijg toegang tot al het nieuws, alle extra achtergrondverhalen, het Zaterdagportret, de uittips, ons archief en de interessante artikelen uit de regio. Voor slechts € 1,14 per week.