Foto: Joris Klaui
Foto: Joris Klaui

Financiële steun voor De Vorstin en Filmtheater uit landelijk coronafonds

Coronavirus

HILVERSUM - De Vorstin en Stichting Filmtheater Hilversum krijgen inderdaad steun vanuit het landelijke coronafonds van het Ministerie van OCW. De gemeente Hilversum verdubbelt bovendien nog eens die bedragen. 

De Vorstin krijgt daardoor twee keer een bedrag van 117.155 euro en Stichting Filmtheater Hilversum krijgt tweemaal van 141.000 euro. Dat waren ook de bedragen die beide instellingen hadden aangevraagd.  

Culturele instellingen konden een aanvraag indienen voor dit fonds, op voorwaarde dat de betreffende gemeente dit bedrag zou verdubbelen. De gemeente Hilversum heeft begin deze maand ingestemd met de voorwaarde tot matching. Hierdoor konden de Vorstin en het Filmtheater hun aanvraag definitief maken. De gemeente dekt deze matching uit het gemeentelijke coronafonds.

Overigens dacht De Vorstin aanvankelijk recht te hebben op 225.000 euro, maar dat bleek een interpretatiefout, zegt directeur Wilco Witte nu. “We konden niet meer aanvragen dan dit, maar daar bedrag krijgen we dus voor de volle 100 procent. En daar zijn we blij mee.”

Uit de krant